fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Lamborghini Huracan za off-road (VIDEO)

Od niskog italijanskog superautomobila poznatom po V10 motoru očekujete da će se kotrljati ulicom, ili da će možda posetiti neku trkačku stazu. Međutim, YouTuber Chris Steinbacher je imao druge planove za slupani Huracan. Na Chrisovom YouTube kanalu B Is For Build možete pogledati projekat pretvaranja Huracana u terensko čudovište.

blank
Foto: YouTube Screenshot

Kako piše Jutarnji.hr, projekat je počeo nakon što je šasija lišena gotovo svega, a zatim je SE Motors u Kaliforniji razvio terenski komplet. Izvorni pogonski sklop je zamenjen LS V8 motorom i Graziano sistemom prenosa spojenim na zadnje točkove. Kočioni sistem je uzet iz Mustanga GT500, dok je ogoljena unutrašnjost opremljena trkačkim sedištima i pojasevima. Chris je takođe odlučio da ostavi šasiju bez vetrobranskog stakla.

Projekat je naišao na neke sitnije probleme koji su rešeni, a prva vožnja oko parkinga je prošla uspešno, ali Huracan će još morati da malo pričeka da isproba blato jer je potrebno da se obavi još nekoliko testiranja. Steinbacher izveštava da za sada sve funkcioniše a u vožnji na putu se oseća ‘solidno’.

Plan je da se projekat završi do ovogodišnje terenske trke ‘Mint 400’, a s obzirom na to da je događaj zbog pandemije odložen do decembra, Chris će imati dovoljno vremena za pripremu čudovišnog terenca i rešavanje svih problema – ako se koji pojavi. U nastavku možete pogledati test vožnju Huracana.

Izvor: Jutarnji.hr