fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Kupite ga i nećete požaliti! Najbolji benzinci u poslednjih 25 godina!

Tokom poslednjih 25 godina, principi dizajna motora brzo su se razvili. Koji su najbolji benzinski motori ovog razdoblja?

Ovo su najbolji benzinski motori u posljednjih 25 godina

Benzinski motori bili su glavni izvor pogona privatnih automobila do 1980-ih, a kasnije je udeo dizelaša stalno rastao. Dizelski bum izbio je nakon uvođenja Common Rail motora, a od 2005. godine kupuju se češće od benzinskih motora. Već neko vreme vaga se opet naginje na benzinsku stranu. Zahvaljujući reduciranju, postali su ekonomičniji i nadmašili dizel motore koji se iscrpljuju čistoćom izduvnih gasova, koji zahtevaju korišćenje sve skupljih delova.

Naravno, mišljenja vozača i stručnjaka su podeljena. U našu listu pokušali smo uključiti popularne motore uspešnih karakteristika i velike kilometraže.

Audi 2.4 V6

blank
Foto: automobili.ba

Glavne karakteristike motora:

– blok od livenog gvožđa
– raspored V6 cilindra
– 30 ventila
– zupčasti remen
– indirektno ubrizgavanje

Atmosferski 2.4 V6 sa indirektnim ubrizgavanjem zanimljiva je alternativa 1.8 T motoru – motor pruža slične performanse, ima sličnu izdržljivost i dobro se nosi sa radom na LPG . Gubitak ulja je stanje koje se ponavlja. U komore za sagorevanje ulazi kroz zaptivke ventila ili kroz curenje iz motora, npr. ispod zaptivki glave cilindra. Prilikom odlučivanja o ugradnji plina, vredi voditi računa o pravilnom ugađanju instalacije i efikasnosti rashladnog sistema – glava as pet ventila po cilindru osetljiva je na pregrevanje. 2.4 V6 motor se smatra mnogo sigurnijim izborom od 3.0 V6, kod kojeg blok relativno često puca.

Razvijajući 160-170 KS, 2.4 V6 motor pruža pristojne performanse za nešto stariji Audi A6 C5 (otprilike 9-10 sekundi do 100 km/h).

BMW M52

blank
Foto: automobili.ba

Glavne karakteristike motora:

– aluminijumski blok
– lanac
– promenljivo vreme ventila (Vanos)
– 24 ventila
– 6 cilindara
– ubrizgavanje u više tačaka

Motor, popularan i korišćen u mnogim BMW modelima, izdržljiv je i hrabro podnosi i ozbiljniji nemar u radu ili potrebu za radom na LPG. Najmoćniji, 193 KS, 2.8L verzija M52B28TU, koji se pojavio u 1998. godine, smatra se da je najbolja varijanta.

Najmlađi i najpopularniji BMW sa motorom M52 je serija 3 E46. Vrhunska varijanta 328i (2,8/193 KS) ubrzava automobil do 100 km/h za 7 sekundi.

BMW M54

blank
Foto: automobili.ba

Glavne karakteristike motora:

– aluminijumski blok
– 24 ventila
– promenljivo vreme ventila
– ubrizgavanje u više tačaka

M54 je porodica BMW-ovih dobro poznatih 2.2, 2.5 i 3.0 litrenih šestocilindričnih motora. Najcenjeniji, a ujedno i tražen je “trolitreni” od 231 KS. Ne samo da je auto vredan, nego i sam motor – često se prenosi iz slupanih automobila na slabija vozila. Problem koji se ponavlja sa motorima M54 je sklonost sagorevanju značajnih količina ulja.

BMW serije 5 E60 sa starijim M54 motorima su tražena roba. Ovi su motori poznati po svojoj izdržljivosti i toleranciji na plinske instalacije.

Fiat 1.4 T-Jet

blank
Foto: automobili.ba

Glavne karakteristike motora:

– blok od livenog gvožđa
– zupčasti remen
– 16 ventila
– turbo
– ubrizgavanje u više tačaka

Jedan od prvih i ujedno najuspješnijih motora u duhu smanjenja. Motor 1.4 T-Jet je izdržljiv, dobro podnosi kilometražu, ne ometaju ga pravilno instalirane LPG instalacije.

Honda 2.0 i-VTEC (K20A)

blank
Foto: automobili.ba

Glavne karakteristike motora:

– aluminijumski blok
– pogonski lanac
– 16 ventila
– i-VTEC varijabilno vreme ventila

Honda je poznata po svojim kvalitetnim benzinskim motorima, čiji dizajn – zahvaljujući sistemu promenjivih faza ventila – omogućuje vam da uskladite dinamiku sa razumnom potrošnjom goriva. S vremenom su karakteristike verzije VTEC-a postale mekše. Motori su gubili fokus u korist udobnosti svakodnevne upotrebe i visoke radne kulture. Međutim, njihova trajnost se nije promenila. Ako išta drugo u Hondinom pogonu, obično su to ležajevi menjača. Povećana potrošnja ulja takođe dolazi u obzir kod agresivne vožnje.

2.0 i-VTEC benzinac je priznati motor u pouzdanoj Hondi CR-V II.

Kraj prvog dela… nastaviće se.

Izvor: automobili.ba