fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Kriminalci imaju novi predmet interesa, kradu cele centralne konzole

Autoradio je dugo bio meta lopova koji su provaljivali u automobile, a onda su proizvođači počeli da te sisteme integrišu u infotainment uređaje, odnosnu ukinuli su mogućnost da sami ugradite hi-fi. Preko noći je nestalo celo jedno odeljenje u lopovskoj profesiji, ali opet se budi.

blank
Foto: Cars.com

Ovaj put, predmeti krađe su nešto drugačiji, piše Revija HAK. Policija Saint-Étiennea u Francuskoj upozorava na jedan zabrinjavajući fenomen: kriminalci se ne ustručavaju da potpuno skinu celu centralnu konzolu, uključujući multimedijski sistem, posebno na modelima Volkswagenove grupe.

Slomljen prozor i demontirana centralna konzola – upravo su to doživeli neki vozači u Saint-Étienneu tokom proteklih nekoliko dana. Kako bi to sprečila, policija se odlučila na upozoravnje vlasnika vozila na svom Twitter profilu. Ipak, to ne znači da su ostale marke pošteđene, kao što je prikazano na fotografiji unutrašnjosti Mercedesa. Ova vrsta delinkvencije, koja je rasprostranjena u celoj Francuskoj, vrlo često prati narudžbine. Šta se traži na crnom tržištu, to se krade. Nakon što razbije prozor lopov bez problema skida centralnu konzolu. Ne zanima ga plastika već multimedijski sistem i njegov ekran.

Izvor: Revijahak.hr