fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Koji polovnjaci najbolje zadržavaju vrednost?- AutoBild

Automobil sa najstabilnijim zadržavanjem vrednosti u svim klasama je Dacia Sandero Stepway TCe 90, koji je pobednik u segmentu malih automobila sa ostatkom vrednosit od 66 posto. To je pokazala analiza zaostale vrednosti Wertmeister, koju su Auto Bild i Schwacke sproveli po 18. put. Proučavano je 350 modela u 13 segmenata vozila. Profesionalci su pregledali vozila stara tri godine sa kilometražom od 60.000 kilometara.

blank
Foto: magazinauto.com

Nakon što su nemačke marke automobila u prošlosti često dominirale, ova godina pokazuje da je konkurencija iz inostranstva sada ravnopravna.

U segmentu sportskih automobila Porsche nastavlja pobeđivati ​​konkurenciju: Porschea 911 Carrera sa pogonom na sve kotače najbolje drži vrednost.

Mercedes je prednjačio u luksuznom i u kombi segmentu sa dugim verzijama S i V-klase.

Nije bilo promena u dobitnicima nagrada za električna vozila u odnosu na prethodnu godinu: Mini Cooper SE i Tesla Model S Maximum Range odbranili su naslov iz prethodne godine.

Među kompaktnim SUV-ovima RAV4 2,5 Hybrid odneo je pobedu u klasi.

Generalni uvid u vrste pogona pokazuje da u većini kategorija dominira benzin, uz izuzetak za kombije i luksuznu klasu, gde su dizel motori u prvom planu.

blank
Foto: Screenshot automobili.ba

Izvor: automobili.ba