fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Koji polovni SUV kupiti? TOP 5 predloga

Danas se fokusiramo na nekoliko godina stare primerke kompaktnih SUV-ova na tržištu polovnjaka. Velika većina ispod haube ima dizel motor. Da li se ovakva kupovina isplati?

Ima prestiža, ali ima i troškova. Nažalost, u slučaju većine naših izabranika je tako! Osim toga, da bi ih parkirali pred vašim vratima, otkupna cena modela od 6-8 godina starosti pokazuje se prilično visokom. Oscilira od 15-20 hiljada eura.

Sedam, osam godina star kompaktni SUV premium klase sa dizelom obično je već prešao 250-300 hiljada kilometara i ako se dobro i redovno održavao, onda nakon ove kilometraže ne bi trebali očekivati ​​skupe kvarove.

5. Mercedes GLK I (2008-15)

blank
Foto: automobili.ba

Kada je Lexus NX ušao na tržište, tržišna karijera Mercedesa GLK došla je do kraja. Ipak, Mercedes SUV ima puno toga za ponuditi. Prilično veliku unutrašnjost, dobro ponašanje na putu, široku paletu motora. Izdržljivost? Dobra. Dizelaši (2.1 i 3.0), nisu loši. 2-litreni turbobenzinski motori takođe se dobro ponašaju u svakodnevnoj upotrebi. Pogonski lanac trebao bi biti prvo što bi trebalo dijagnostikovati ili preventivno zameniti odmah nakon kupovine, bez obzira na verziju – uključujući dizel motore. Želite li GLK sa euro 5 normom izduvnih gasova, pripremite minimalno 9,000 eura.

4. Lexus NX I (2014-21)

blank
Foto: automobili.ba

Ok, znamo da je raritet na našem tržištu, ali je definitivno reč o automobilu vrednom pažnje. Na njega često zaboravljamo kada tražimo kompaktni SUV star nekoliko godina. U slučaju Lexusa NX-a mislimo na automobile stare 5-7 godina, jer se model pojavio na tržištu 2014. Mlado godište se pretvara u visoke cene – od gotovo 20.000 eura. Automobil mami svojim izgledom, lepom opremom, dobrom udobnošću u vožnji i pre svega izdržljivošću i pouzdanošću. Mehaničari veoma cene oba pogona: 2-litreni turbo sa 238 KS i 2.5 Hybrid (trgovački naziv 300h) ukupne snage 197 KS.

3. Volvo XC60 I (2008-17)

blank
Foto: automobili.ba

Siguran, dinamičan, praktičan. Prva generacija Volva XC60 još uvek ima puno toga za ponuditi. Na tržištu ne nedostaje dobro opremljenih automobila, mnogi od njih imaju 4×4 pogon. Ipak postoje i nedostaci. Visoke cene potiču trgovce da dovoze oštećena i neispravna vozila. Da, nude se po atraktivnim cenama (ispod 10.000 eura ), ali je rizik od skupih popravki u bliskoj budućnosti velik. Automobili u dobrom stanju koštaju oko 13.000 eura, a ako dodate još par hiljada, možete kupiti XC60 nakon faceliftinga (2013.). Dizel dominira tržištem. Preporučujemo verziju 2.4. Kod dizelaša 2.0 R5 poznati su slučajevi oštećenja dihtunga glave. Nakon veće kilometraže postoje i problemi sa diferencijalom zadnje osovine.

2. BMW X3 II (2010-17)

blank
Foto: automobili.ba

Kada sve radi kako treba, X3 je izvanredan kompaktni SUV koji je zabavan za vožnju. Automobil savršeno spaja off-road izgled (mogućnosti vožnje izvan puta su, međutim, ograničene) sa dinamikom i preciznošću vožnje po asfaltu te funkcionalnošću enterijera. X3 II je takođe moderan i prilično složen automobil, koji nije izbegao skupe probleme. Primer: motori od dve litre su najrizičniji – i benzinski i dizel motori nisu dugovečni. Motori R6, naročito 3.0 turbo dizel, izgledaju malo bolje. Nažalost, X3 sa njim ispod haube retko dolazi na tržište polovnjaka, a ako krene u prodaju i dalje je skup. Elektronika takođe može praviti probleme, potrebna vam je dijagnostika za gotovo svaku popravku. Osim toga, originalni delovi i popravke u ovlašćenom servisu su prilično skupe.

1. Audi Q5 I (2008-17)

blank
Foto: automobili.ba

Audi Q5 je kontroverzan. Sa jedne strane, to je automobil koji se još uvek može svideti, udoban, često dobro opremljen i sa mnogo prednosti. Sa druge strane, međutim, ne možete računati na besprekornu i razumno jeftinu vožnju. Sa prolaskom vremena do izražaja dolaze problemi sa elektronikom. Imamo rezerve u vezi sa motorima. Većina dvolitarskih benzinskih motora bori se sa problemom velike potrošnje ulja. Da biste saznali koje su verzije sigurne, morate provesti … malo istraživanje, ali može se pretpostaviti da su od kraja 2012. motori već poboljšani. Osim toga, mnogi su primerci su već prošli popravke. Obavezno proverite račune i proverite šta je zamenjeno. Za iznos od 1000- 2500 eura možete rešiti sve probleme. Dizeli se cene, ali godine i kilometraža rade svoje. Želite li 8-godišnjaka sa potvrđenom kilometražom, pripremite minimalno 12.000 eura.

Izvor: automobili.ba