fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Koji automobili se najviše kvare?

Pandemija COVID-19 odrazila se čak i u statistici o stopi kvarova automobila – češće nego prethodnih godina, automobili su odbijali poslušati zbog ispražnjenih akumulatora, ali ređe su šlep službe morale ići radi oštećene gume, pišu automobili.ba.

blank
Foto: automobili.ba

Koji su modeli automobila uzrokovali najviše problema?

Kao i svake godine, nemački automobilski klub ADAC objavljuje izveštaj o pouzdanosti automobila. Temelji se na statistikama koje su prikupile ekipe za pomoć na putu– na nemačkom tržištu ADAC je godinama bio lider u ovoj industriji sa impresivnim brojem intervencija – prošle godine karakteristični žuti automobili intervenisali su čak 3,366 miliona puta, a ovaj rezultat je još uvek tu – zbog zaključavanja zbog pandemije COVID-19 – niže nego, na primer, 2020. godine. Vredno je, međutim, znati da nisu sve intervencije ADAC-a uključene u statistiku, u objavljenim izjavama nećemo naći, na primer, informacije o otklonjenim greškama u sklopu paketa pomoći proizvođača automobila, ako je ADAC pružio pomoć po ugovoru sa proizvođačem.

Šta se najčešće kvari?

Najčešći razlog pozivanja pomoći na putu prošle godine bio je neispravan akumulator. To nije ništa novo, jer je tako već godinama, ali prošle godine ekipe za pomoć na putu zabeležile su još više slučajeva nego inače. Ovaj put je 46,3 posto. godinu dana ranije – 41,8 posto. Razlog je lako pogoditi – puno je ljudi prošle godine prešlo na posao “on line”, prestajući redovno koristiti svoje automobile, što je moralo imati uticaja na stanje akumulatora.

Najčešći razlozi za intervenciju ADAC-a na putu:

  • Kvar akumulatora: 46,3%
  • Kvar motora (ubrizgavanje, paljenje, senzori): 15,9%
  • Alternator, starter, električni sistem: 10%
  • Gume i točkovi: 7,1%
  • Sistem goriva: 3,2%
  • Hlađenje, grejanje, klimatizacija: 2,1%
  • Sistem za obradu izduvnih gasova: 1,2%
  • Ostalo (uključujući pogonski sklop, kočnice, upravljač, karoseriju): 14,2%

Ove godinelista za pomoć na putu za električne automobile pripremljena je odvojeno. Iznenađujuće je da je u njihovom slučaju neispravna baterija još češća, čak 54 posto, bila razlog pozivanja pomoći na putu – samo što to nije bila vučna baterija koja je napajala motor automobila, već baterija od 12 V.

Statistika kvarova prema ADAC-u

Poredak koji je ove godine pripremio ADAC uključuje 109 modela automobila 25 marki. Uključuje nedostatke koje su timovi za pomoć na putu primetili tokom 2020. godine, a koji su pronađeni u vozilima registrovanim između 2011. i 2018. Statistika ne uključuje greške nastale krivicom korisnika (npr. nedostatak goriva) ili slučajeve oštećenja točkova.

Koji se automobili najviše kvare?

Prema stručnjacima iz ADAC-a, 40 od ​​109 modela trebalo bi smatrati pouzdanima, ostali su prosečni ili čak loši. Ovoga puta 10-godišnja Kia Ceed smatrana je automobilom sa najviše kvarova, sa čak 52,7 kvarova na putu od 1000 registrovanih automobila – zanimljivo je da su mlađi modeli ovog modela gotovo u potpunosti bez kvarova. U starijih su najčešći problemi akumulator, starter, pumpa za gorivo, lanac i svećice. Sa druge strane, u popularnim modelima Seat Alhambra i Volkswagen Sharan javljaju se relativno visoke stope kvarova bez obzira na godinu, a problemi se često odnose na sisteme za obradu izduvnih gasova. Smart Forfour (iz 2015.) je užasan.

Koji su automobili prema ADAC-u najpouzdaniji?

U statistikama prikupljenim 2020. godine modeli marki Audi, BMW i Toyota su se pokazali kao najbolji. Modeli A3, A4, A5, Q3 i Q5 najpouzdanija su vozila marke Audi. Modeli A1 zahtevaju veću pomoć na putu. U slučaju BMW-a, modeli serije 1, 2, 3, 4 i X1 i X3 povremeno zahtevaju pomoć na putu. Prema ADAC-u, problematičniji su Mercedes A, CLA, GLA i C, GLC i GLK. Česte greške: prekidač paljenja (prekidač paljenja je mehaničko-električna komponenta koja pokreće električne krugove i aktivira starter(anlaser)). Prekidač se obično kvari zbog habanja ili vlage. Popravka je obično vrlo skupa, pa je bolje zameniti ga novim.

Modeli Fiat Punto i Dacia Sandero takođe su se iznenađujuće dobro pokazali – ili jednostavni dizajn pogoduje pouzdanosti, ili vlasnici ovih automobila nemaju naviku tražiti pomoć na putu.

Toyota Aygo je prošla vrlo dobro. Zauzvrat, među kompaktima, Volkswagen Golf postiže puno bolje rezultate od Ford Focusa ili Opel Astre.

Izvor: automobili.ba