fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Koje delove zameniti nakon kupovine polovnog automobila?

Troškovi automobila ne završavaju potpisivanjem ugovora i predajom novca prodavcu. Da biste uživali u vožnji bez problema, veedi uštedeti nešto novca za dovođenje automobila u ispravno stanje.

blank
Foto: autoinfluence.com

Kada se traži polovni automobil, treba pretpostaviti da će se nešto morati zameniti. Niko ne govori o celom motoru ili vešanju (iako se i takvi slučajevi često događaju), ali zasigurno nećemo izbeći trošenje na zamenu odabranih automobilskih potrošnih materijala, npr. filtera, ulja, tečnosti, guma, sijalica. Skala iznosa za tzv “Početni paket” očito zavisi o dobi i kilometraži automobila i odnosu prethodnog vlasnika prema njemu. Ako naiđemo na izuzetno zanemaren primerak, moguće je da ćemo na osnovne potrošne delove potrošiti čak nekoliko hiljada eura. To je puno, pogotovo kad je naš budžet za kupovinu automobila ograničen na, 5.000- 7.000 eura ili manje. Kako se ne bismo razočarali, pažljivo pregledajmo istoriju servisa automobila i izračunajmo troškove koji nas očekuju.

Motorno ulje i filter za ulje

Ulje koje se dugo nije menjalo vremenom gubi svojstva i deluje samo na štetu motora. Nažalost, iako promena ulja nije ni teška ni skupa, neki korisnici znatno produžuju period rada motora sa jednim uljem ili koriste najjeftinija maziva, a uz to u potpunosti preskaču zamenu filtera. Kako biste bili sigurni da kupljeni polovni automobil radi sa ispravnim uljem, najbolje je da ga odmah zamenite.

Zupčasti kaiš

Pukotina zupčastog kaiša uzrokuje nagli i ozbiljni kvar motora, koji najčešće završava njegovom zamenom. Ako prodavac nema fakture koje dokumentuju zamenu kompleta zupčastog kaiša ili o njemu nema ništa u bazi podataka ovlašćenih servisa, nema smisla čekati preventivni popravak. Ne zaboravite da proizvođači preporučuju promenu kaiša svakih 5-7 godina. Potrebno je zameniti komplet, tj. kaiš, vodenu pumpu i dihtung glave motora.

Ulje u menjaču / 4×4 pogon

Iako neki proizvođači to ne preporučuju, u praksi menjanje ulja u menjaču, diferencijalu ne bi trebalo biti štetno i znatno će produžiti životni vek obje komponente. Postupak se najčešće izvodi svakih 60-80 hiljada kilometara. Uklanjanjem starog ulja rešavamo se metalnih opiljaka i ostalih nečistoća koje u njemu plutaju, a vraćamo nivo koji je preporučio proizvođač (moglo bi se smanjiti, na primer, curenjem).

Filter goriva, vazduha, klime

Skup brendiranih automobilskih filtera (gorivo, vazduh, klima) možete kupiti za 50-100 eura . U većini slučajeva njihova zamena toliko jednostavna da to možete učiniti i sami. Kada kupujete set, mirni ste sledećih 20-50 hiljada kilometara, tj. najmanje godinu dana vožnje.

Rashladna tečnost

Ako rashladna tečnost ne curi iz automobila, vozači je često zaborave povremeno zameniti. Tečnost je dizajnirana ne samo za prikupljanje topline iz motora ili turbopunjača, već i za sprečavanje nakupljanja kamenca u sistemu. Proizvođači obično određuju životni vek rashladne tečnosti na 3 godine i 100 hiljada kilometara. Nakon ovog datuma, tečnost gubi svoja antikorozivna svojstva (pojavljuju se propuštanja, između ostalog i na dihtungu ispod glave), a vodeni kanali postupno se blokiraju naslagama kamenca.

Klinasti kaiš

Klinasti kaiš pokreće dodatnu opremu motora poput alternatora, pumpe servo upravljača ili kompresora klima uređaja. Kada se pokvari, motor nastavlja raditi, ali na primer može se izgubiti punjenje (automobil će tada preći najviše 50-100 km). U nekim motorima kvar pomoćnog kaiša utiče na rad cele jedinice, npr. U Volvovim 5-cilindričnim dizelskim motorima puknut kaiš može ući ispod razvodnog kaiša i uzrokovati njegovo pucanje ili preskakanje.

Sijalice

Kod nekih automobila, posebno japanskih, često pregorevaju sijalice, a u većini novijih automobila otežan pristup znači da zamenu treba obaviti kod mehaničara. Ako naš automobil ispunjava bilo koji od ovih kriterijuma, promenimo sijalice tokom pregleda automobila nakon kupovine, kako nakon nekog vremena ne biste razmišljali o sledećoj zameni, upotrebite sijalice dugog veka ili velike snage.

Gume i balansiranje

Ponekad se dogodi da je prethodni vlasnik puno štedio na gumama instalirajući tzv protektirane ili najjeftinije gume iz Kine ili jednostavno preterao sa dugotrajnom vožnjom na izuzetno istrošenim gumama. Kupovina novih guma od boljeg proizvođača pružiće vam ulaganje u sopstvenu sigurnost i biće bolje prilikom kasnije prodaje automobila.

Brisači

Istrošeni brisači ne samo da razmazuju vodu i ostavljaju tragove, već i škripe, oduzimajući vozaču sve užitke u vožnji. Zavisno o vrsti brisača koji se koriste u automobilu, cena za 2 komada kreće se od 15-50 eura. Kod starijih možete zameniti samo gumicu, koja je možda jeftinija (od samo nekoliko eura), ali i manje izdržljiva.

Svećice

Učinkovit sistem paljenja automobila garantuje upotrebu pune snage motora uz održavanje visoke radne kulture i osigurava optimalan tok procesa sagorevanja. Komplet svećica sa kablovima za paljenje, zavisno o automobilu, košta oko 50 eura. Treba ih menjati, posebno u automobilima sa plinskom instalacijom.

Stabilizatori

Karike stabilizatora prilično su osetljivi elementi vešanja automobila – često se lome, a čaure su izložene udaranju. Srećom, čak i kvalitetne zamene ne predstavljaju velike troškove, a mehaničar će ih zameniti za samo desetak minuta, pa bi ih trebalo zameniti kad je automobil već na dizalici.

Usluga klimatizacije

Održavanje sistema klime u poslednje vreme, između ostalog je sve skuplje zbog upotrebe skupljeg rashladnog sredstva R-1234yf, zato se sve više automobila vozi sa neispravnim sistemom ili jeftino “odrađenim”, npr. propan-butanom (tada se rizik od požara povećava). Ako klima uređaj radi ispravno, teško je reći kojim je rashladnim sredstvom nadopunjen. Potpuna usluga trebala bi uključivati ​​uklanjanje curenja u sistemu, uklanjanje vode i punjenje sistema novim plinom i uljem.

Izvor: automobili.ba