fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Kočenje levom nogom – pravila postoje da bi se kršila

Ako vozite automobil sa automatskim menjačem, koristićete samo desnu nogu, dok leva neće imati nikakvu interakciju sa papučicama. Ovo su neka od tipičnih uputstava, kada je reč o prvim koracima u učenju vožnje. Međutim, kako naš vozački staž raste, shvatamo da se ne moramo uvek držati pravila.

blank
Foto: Grays Parts Fiat

LFB (Left Foot Braking), odnosno kočenje levom nogom je tehnika koja se koristi u moto-sportu, gde donosi višestruku korist. Međutim, u svakodnevnoj vožnjii potreba za takvim „manevrom“ gotovo i ne postoji.

Ipak, ako se nađete u situaciji u kojoj, iz bilo kojih razloga morate neverovatno brzo (podrazumeva se i bezbedno) da stignete od tačke A do tačke B, ova tahnika pravi ogromnu razliku. Glavna korist kočenje levom nogom je više kontrole i brža vožnja.

Ali, za sticanje osećaja za kočenje levom nogom je potrebna vežba, inače ćete čestp izbliza gledati šoferšajbnu. Preporučujemo da taj osećaj ne stičete u saobraćaju, već na nekom mestu gde nema drugih automobila.

LFB pre svega može da nadoknadi nedostatak koji se javlja kod vožnje automobila sa pogonom na prednjim točkovima, bez diferencijala sa ograničenim proklizavanjem, čime auto dobija na snazi i lakče savladava krivine.

Složenija primena omogućava da noga ostane na kočnici prilikom skretanja, dok desna noga reguliše gas, što omogućava održavanje balansa i efikasnije skretanje.

Korišćenjem leve noge za kočenje omogućava se i bolje reagovanje, kako u opasnim situacijama, tako i uopšte, jer se smanjuje vreme za koje je potrebno da se „pusti“ gas i „stisne“ kočnica.

Prednost kočenja levom nogom se naročito primećuje kod automobila koji imaju motor sa turbo-punjačem, koji treba da ima idealan broj obrtaja kako bi pružio određen nivo performansi i stoga je potrebno konstantno „dodavati“ gas.

Ovakvu tehniku obavezno probajte kod kuće, a ne na ulici, jer je potrebno dosta vežbe da se noge naviknu na malo drugačiji „raspored zaduženja“, a u opasnim situacijama može doći do neželjenih reakcija.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *