fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Karavani sa pogonom na sva četiri točka

Pri odabiru novog automobila puno ljudi u poslednje vreme pogleda baca u pravcu SUV-ova. Imaju svoje prednosti, ali veličina, i često prevelika potrošnja ponekad su neprihvatljivi. Stoga kupci pogled skreću prema karavanima sa pogonom na sva četiri točka koji vam omogućavaju da siđete sa asfaltiranog puta i uđete na teže terene. Portal automobili.ba donosi nam nekoliko zanimljivih predloga sa tržišta polovnih vozila.

blank
Foto: automobili.ba

Audi A4 Allroad (2009–2016)

Ovaj popularni model je dugo čekao svoju terensku verziju, koju su nazvali Allroad. Prošlo je 10 godina od premijere prvog takvog modela, napravljenog na osnovu većeg A6. A4 Allroad pojavio se 2009. godine, tj. u B8 izdanju. Zahvaljujući tome, automobil se može kupiti po pristupačnoj ceni, a najjeftinije verzije u Nemačkoj koštaju nešto više od 8.000 eura.

Audi A4 Allroad podignut je za 37 mm u odnosu na standardnu ​​verziju, no za razliku od većeg A6 nema podesivo vazdušno vešanje. Ovo čini troškove servisa ili potencijalnih popravaki automobila relativno pristupačnim.

Velika prednost A4 Allroad je quattro sistem koji savršeno prenosi snagu na put i teren. Dobar motor u ovom modelu je dizelski 2.0 TDI. Sa druge strane, vožnja izvan puta sa S tronicom se ne preporučuje zbog mogućnosti ubrzanog trošenja kvačila.

Opel Insignia Country Tourer (2013-2017)

Opel je u ovom segmentu 2013. godine isprobao Insigniju. Model označen kao Country Tourer bliži je ulepšanom SUV dizajnu nego off-road sposobnostima. Uprkos 4×4 pogonu, potpuno je neprikladan za vožnju čak i na laganim terenima. Prljavi putevi mogu predstavljati problem zbog niskih odbojnika i zazora od tla uvećanog za samo 10 mm.

4×4 pogon je poznat u ostalim Opelovim modelima, a Haldex kvačilo pričvršćuje zadnju osovinu vrlo brzo kada je to potrebno. Dobro se vozi na klizavim površinama, takođe na terenima, pod uslovom da prethodno ne razbijete branik. Uprkos ratničkom izgledu, unutar Country Tourera nećete naći nikakve off road sposobnosti.

Da li je ovaj automobil samo šminka? Ne potpuno. Izvrsno izgleda u poređenju sa standardnim verzijama, nije sramota ogrebati crne lukove iznad točkova, a na putu je jednostavno ugodno. Ipak, vredi uzeti u obzir samo 2.0 CDTi dizel i to najbolje u snažnijim 170 ili 195 KS. Slabija benzinska verzija 1.6 nije imala ni pogon 4×4.

Automobil je toliko egzotičan da je teško čak i jasno odrediti prosečne cene. Da biste ga kupili, morate imati najmanje 12.000 eura.

Škoda Octavia Scout II (2014–2019)

Octavia Scout druge generacije predstavljena je 2007. godine. Međutim, puno zanimljiviji i nadasve mlađi automobil je Octavia III u sličnom izdanju. Uglavnom zbog boljih motora.

Savremeni korisnici automobila, uvek žele nešto više, bilo da se radi o većem putničkom prostoru, većem prtljažniku, snažnijem motoru, pogonu na sve točkove, većem rastojanju od tla… Takvi zahtevi primoravaju proizvođače na kompromise, budući da moraju uskladiti brojne želje sa mogućnostima, te što je najteže, zadržati prihvatljivu cenu.

Jedan od takvih kompromisa je upravo Škoda Octavia Scout, a model kao na testu sigurno će biti zanimljiv brojnim korisnicima.

Naime, karavanska verzija Škode Octavije (što je osnova za ovaj model) slovi kao vozilo sa veoma dobrom ponudom prostora, kako u putničkom prostoru, tako i prtljažniku. Zahvaljujući MQB platformi, na kojoj su zasnovani brojni modeli grupacije Volkswagen, modifikacije su moguće, a jedna od njih je pogon na sve točkove, uz, pomenimo jer je bitno, 17 cm rastojanja od tla, što upućuje na poboljšana vozna svojstva u nešto težim uslovima vožnje.

Scout možete u Nemačkoj kupiti za oko 9.000 eura. Posebno preporučujemo 2.0 TDI motor.

Volkswagen Passat B7 Alltrack (2012–2014)

Prvi “terenski” Passat debitovao je prilično kasno, i što je još interesantnije, nema mnogo toga zajedničkog sa Audijem A4 Allroad. 4Motion pogon je standardni za Alltrack modele od 2013. godine. U mnogim automobilima se kombinuje sa DSG menjačima, što ne preporučujemo za vožnju izvan puta. Sigurnije je odabrati ručni menjač, ​​otporniji na oštećenja. DSG je sjajan, ali rizik od oštećenja je velik.

Zahvaljujući širokoj tržišnoj ponudi Passata, izbor alltracka prilično je velik i po povoljnim cenama. Nešto manje od 10.000 eura u Nemačkoj biće vam dovoljno za kupovinu takvog automobila. Preporučujemo odabir 2.0 TDI dizela u svakoj verziji snage.

Izvor: automobili.ba