fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Kamionom udario u Teslu na autopilotu pa ga gurao kilometar pre nego je to primetio (VIDEO)

Video prikazuje kamion koji udara Teslin Model 3 u zadnji deo, nakon čega nastavlja da ga gura po autoputu još pola milje (800 metara).

blank

Vozač Tesle navodi da je desnom trakom prolazio pokraj kamiona, dok se kamion neko vreme vozio levom trakom. Međutim, neposredno pre nego što je Tesla u potpunosti prošao pored kamiona, vozač kamiona je odlučio da promeni traku udesno, udarivši u zadnji deo automobila, piše Jutarnji.hr.

Tesla je bočnom stranom završio ispred kamiona, ali vozač kamiona nije primetio šta se dogodilo, nastavivši da gura Model 3 niz autoput. Na svu sreću, situacija se nije pogoršala, a vozač je nastavio da gura Teslu još pola milje. Na kraju je kamion stao, jer je vozač primetio ‘da nešto nije u redu’. Nakon što je izašao iz kamiona, shvatio je šta ga tačno ‘koči’.

Tesla je navodno bio u Autopilot načinu rada, a vozač ističe da ga je isti upozorio kada je kamion želeo da promeni traku, ali ‘za sve je bilo prekasno’. Rekao je i da je pokušao da se odmakne, ali je sila kamiona koji se kretao brzinom od 70 km/h bila prevelika da bi uspeo da savlada automobil.

Na svu sreću, niko nije povređen. Utvrđeno je da je vozač kamiona kriv, a popravka Tesle, na koji je morao da čeka mesecima, košta oko 20.000 dolara. Osim navedenog incidenta, u video zapisu možete videti i mnoge druge incidente uhvaćene TeslaCam-om.

Izvor: Jutarnji.hr