fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Kako se rešiti smrada cigareta iz automobila?

Miris dima cigareta, a mnogi bi ga nazvali i smradom, u automobilima može biti posebno iritantan, pogotovo ako ste nepušač, a kupili ste polovno vozilo u kojem se dimilo kao u indijanskom vigvamu. Taj miris je teško ukloniti iz automobila, ali možete pokušati i sigurno ćete ga redukovati.

blank
Foto: DPA

Počnite sa otvaranjem svih vrata i temeljnim usisavanjem svih površina u kabini vozila.

Jedan od metoda je da prebrišete sve površine, a pogotovo tkanine krpicom koju ste namočili u alkoholnom sirćetu. Takođe, potrebno je dobro oprati prozore iznutra tečnošću za pranje.

Ako uzmete miris za automobil i stavite ga u kabinu nećete napraviti puno, jer će se njegov miris samo pomešati sa smradom cigareta.

Ukoliko želite biti temeljni, promenite filter kabine i dezinfikujte klima uređaj. Dobro provetrite ventilaciju u automobilu – ostavite je uključenom sa najvišim nivoom duvanja i uključenom klimom.

Probajte u sve tkanine u interijeru (sedišta, tepisi…) automobila utrljati sodu bikarbonu (pre tretmana sve takanine moraju biti suve). Kad to učinite, ostavite sve da stoji nekoliko sati pa opet usisavač u ruke i sve dobro usisajte. To bi trebalo ukloniti neugodan miris iz vozila, ali krajnji uspjeh nikad nije siguran. Sve zaisi od toga koliko dugo je bivši vlasnik pušio cigarete u vozilu.

Na kraju, probajte i sa alkoholnim sirćetom ili zrnima kafe. Ostavite ih u vozilu preko noći (sirće u čaši) ili što duže možete . Oni na sebe vežu smrad cigareta i izvući će deo tog mirisa.

Izvor: Revijahak.hr