fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Kako se ne razboleti od klime u automobilu leti?

Klima uređaj je sjajna blagodat modernih automobile i ujedno uređaj koji je veoma koristan što na dužim to i na kraćim putovanjima. Ipak, dobro je znati kako ga koristiti da se kasnije ne pokajete.

blank
Foto: southeastcarcare.com.au

Klima uređaj nam u staklenoj i zatvorenoj kabini automobila za vreme vrućeg sunčanog dana pruža mogučnost da udobno putujemo u automobilu. Nažalost, njegova nerazumna upotreba može imati vrlo loše posledice za vaše zdravlje. Pa kako koristiti klima uređaj da se ne bi razbolili?

Pre nego što počnete voziti

Najbolje je malo razmisliti o klima uređaju pre vožnje. Nakon otvaranja vrata automobila, potrebno je utvrditi da li je unutrašnjost samo topla ili neugodno vruća. Ako je automobil bio u hladu, čak bi i za vrućeg dana u najboljem slučaju trebao biti topao. U takvoj situaciji možete ući i odmah krenuti. Ne vredi ni duže držati otvorena vrata, jer suprotno izgledima, u unutrašnjosti vozila može biti hladnije nego napolju.

Situacija je malo drugačija ako je automobil stajao na suncu. Tada je u automobilu veoma toplo. U takvoj situaciji obavezno spustite prozore ili otvorite sva vrata na minut da u unutrašnjost automobila upustite svež vazduh.

Nakon ulaska u automobil polako krenite sa otvorenim prozorima. Ne vozite prebrzo, jer je izmena vazduha učinkovitija za vreme spore vožnje. Nakon nekog vremena zatvorite sve prozore i uključite klima uređaj. Odmah prebacite cirkulaciju vazduha na unutrašnju. Ta opcija će brže sniziti temperaturu u kabini.

Koju temperaturu trebam postaviti?

Prve 2-3 minute najbolje je postaviti klima uređaj na temperaturu malo nižu od one spolja. Naravno, ovde govorimo o automatskim klima uređajima. Suprotno pretpostavkama, kada je u pitanju brzina hlađenja, jednako je učinkovita kao i postavljanje na minimum. Međutim potrebno je uključiti snažniji protok vazduha.

Na primer, ako je napolju 34 stepena Celzija, temperaturu u unutrašnjosti biste trebali postaviti na oko 25 stepeni. Međutim, ako je napolju 28 stepeni, najbolje je temperaturu u unutrašnjosti namestiti na 23-24 stepena.

Još je gore kada nameštamo ručni klima uređaj, a time i problematikom sa postavljanjem određene temperature. Tada se moramo rukovoditi osećajem. Najbolje je započeti sa prebacivanjem dugmića na hladan vazduh, ali ne puno ispod toplog vazduha. Ventilator  je najbolje prebaciti na najveću brzinu, i usmeriti prema vetrobranskom staklu, nogama ili oboje.

Važno je i kod automatskih klima uređaja protok hladnijeg vazduha kroz ventilacijske otvore preusmeriti da ne duva pravo u lice i prsa. To bi se takođe trebalo izbegavati tokom cele vožnje.

Sa vremenom, svakih nekoliko minuta, možete postepeno spuštati temperaturu u automobilu. Nakon 5 minuta, takođe je potrebno isključiti zatvoreni sistem cirkulacije i pustiti svež vazduh u automobil. Čak i kod veoma vrućih dana ugodna temperatura u automobilu iznosi od 22-24 stepena Celzija. Takođe, neće izazvati toplotni udar prilikom napuštanja automobila. Mnogi zaboravljaju na ovaj fenomen i automobil pretvaraju u “hladnjak”.

Opšte je pravilo da razlika između spoljne temperature i one automobilu ne sme biti veća od 6-8 stepeni. Kod dužih putovanja pametno je isplanirati i zadnju fazu. Desetak minuta pre kraja vožnje možete malo povisiti temperaturu, na primer, na 25-26 stepeni celzija, kako biste svoje telo privikli na toplotu koja vas čeka napolju.

Izvor: automobili.ba