fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Kako se kupuje Bugatti? Proces ekskluzivan kao i auto

Bugatti je kroz svoju istoriju stekao status elitne marke, upravo zbog svog luksuza i limitiranih serija automobila, pa tako kupovina ovog automobila nije nimalo klasična.

blank
Foto: Bugatti

Molsheim Experience je događaj koji Bugatti ekskluzivno organizuje za svoje potencijalne kupce. Pruža vam se prilika da na jedan dan posetite Bugattijevo glavno sedište u Francuskoj i isprobate celi niz njegovih vozila. Kako bi vam se uopšte ukazala prilika da budete pozvani treba dokazati da ste potencijalni kupac ili vlasnik barem jednoga Bugattija.

Nakon obilaska poznatoga dvorca Saint Jean, kreće se na probnu vožnju Bugattija koji je trenutno u ponudi pa se vraćate u sedište kako biste kreirali automobil po sopstvenoj meri. Osim boje, na primer Chirona, možete birati jednu od 16 vrsti kožnih obloga unutrašnjosti. Ceo automobil je napravljen tako da nema ni komadić plastike, pa su čak i otvori ventilacije napravljeni iz posebne legure titanijuma i magnezijuma.

Potencijalni kupci naknadno obilaze i jedinu modernu zgradu u okrugu, koja je nazvana Atelier. Upravo tu ručno se sastavlja svaki model, precizno prema narudžbini kupca.

Direktorka komunikacija tvrdi da svaki kupac koji je ozbiljno razmišljao o kupovini automobila, na kraju dana rezerviše barem jedan. Takvi kupci često odluče kupiti dva automobila odjednom, od kojih bi jedan bio za kolekciju, a drugi za vožnju. Prosečan kupac Bugattija poseduje kolekciju sa 42 automobila i barem jednim privatnim avionom.

Izvor: autostart.24sata.hr