fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Kako proveriti starter (anlaser) bez skidanja sa auta?

Starter, kog svi koristimo barem nekoliko puta dnevno, može otkazati iz različitih razloga. Stručnjaci kompanije AS-PL, proizvođač alternatora i startera sa 29 godina iskustva, predlažu kako dijagnostikovati izvor problema ovog uređaja.

blank
Foto: automobili.ba

Uz tehnološki napredak, automobili su sigurniji i udobniji za upravljanje. Između ostalih, zamenjeni su analogni indikatori, tasteri i ručke sa ekranom koji je osjetljiv na dodir. Sve ređe gledamo i ispod haube motora da bismo videli šta se u njemu događa. Najnoviji modeli imaju oklopljene pogonske jedinice, pa se greške možda neću odmah uočiti.

Kvarovi se i dalje dešavaju, pa se postavlja pitanje šta učiniti ako ne uspemo upaliti motor?

Akumulator ili starter?

Najčešći uzrok problema pri pokretanju je akumulator, pa to prvo
proverite. Akumulator može biti u lošem stanju, kao i njegove kleme, tj. spojne žice na stezaljke. Ako se svetla i indikatori ugase ili se priguše, a starter ne radi ispravno pri pokušaju pokretanja motora, problem je vrlo verovatno u akumulatoru.

Ponekad je ključ rešenja problema kontrola akumulatora, dopuna i
čišćenje kontakata (klema). Ako ovi postupci ne pomognu, možete pokušati sa ispravnim akumulatorom iz drugog automobila. Ako automobil i dalje odbija pokretanje, moguće je da je oštećen starter.

Priključci velike struje

Priključci visoke struje mogu biti uzrok kvara ako se pri pokušaju
pokretanja motora svetla ne priguše i starter slabo “okreće”. Ove veze su izvedene debelim žicama, jer struja koja teče kroz žice od akumulatora do startera je nekoliko stotina ampera. To se događa pri pokretanju i stoga je vrlo važno da električni priključci budu u potpunosti ispravni.

Akumulator i starter imaju mnoge od ovih veza, a kvar bilo koje
od njih može uzrokovati ozbiljne probleme.

Ispod je dijagram koji prikazuje veze između akumulatora i
startera. Znakovi pitanja pokazuju oblasti koje mogu biti uzrok
teškoća u pokretanju.

blank
Veze između akumulatora i elektropokretača.
Shema AS-PL
Foto: automobili.ba

Proba startera

Ako se starter uopšte ne čuje pri pokušaju pokretanja motora,
moglo bi biti mnogo razloga. Jedan od njih je nedostatak napona 12 V na “start” terminalu (potencijal 50). Pronalaženje uzroka neće biti lako, jer je pristup posredničkim elementima često vrlo težak i stoga će biti potrebni odgovarajući alati.

blank
Stezaljke elektropokretača. Shema AS-PL
Foto: automobili.ba

Kako se to može učiniti?

Trebaće vam komad izolovane žice sa kojom na trenutak uspostavljamo vezu na stezaljkama startera. Dovoljno je jedan kraj kabla pričvrstiti na viši, debeli terminal (12 V – potencijal 30), a drugi kraj na trenutak dodirnuti na terminal na koji je spojena tanka žica (“početak” – potencijal 50).

Ako starter uopđte ne reaguje na bilo koji način, to označava
da je isti oštećen. Nasuprot tome, do kvara dolazi u instalaciji ili u jednom od posredničkih uređaja u krugu sistema za pokretanje. Morate pomno pratiti rad automobila kako biste mogli na odgovarajući način reagovati. Neke greške moći ćete sami dijagnostikovati, dok ćete druge morati proveriti u stručnoj radionici. U svakom slučaju, brzi odgovor i dijagnostika mogu nas spasiti od dodatnih troškova koji bi mogli biti izloženi zbog prekasnog otkrivanju kvara. Takođe, vredno je zapamtiti da novi automobili imaju napredne sigurnosne sisteme kontrole. U slučaju nekih grešaka, ovaj sistem vam može omogućiti da dođete do odredišta, ali će vam onemogućiti ponovno pokretanje motora dok ne otklonite uzrok.

Takođe je vrlo važno koristiti alternatore i startere iz pouzdanih izvora, kao i odabrati proverene proizvode koji imaju garanciju proizvođača.

Izvor: automobili.ba