fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Kako proveriti da li je automobil ukraden?

Kod kupovine polovnog automobila potrebno je obratiti pažnju i na mogućnost da se radi o ukradenom vozilu. Sigurno nije bezazlena situacija u kojoj su se našli mnogi koji su kupili auto koji je bio ukraden, a da to tog trnutka nisu ni znali. Postoji nekoliko saveta koji bi vam mogli pomoći da utvrdite da li se možda radi o automobilu koji je ukraden.

blank
Foto: automobili.rs

7. Provera vozila u bazi podataka ovlašćenog servisera

Ukoliko je automobil kupljen u Srbiji, tj. ukoliko ga prodavac tako predstavlja, bitno da se svi podaci provere u ovlašćenim centrima prodaje pomenutog brenda/modela. U većini slučajeva dovoljno je otići sa vlasnikom u ovlašćeno prodajno mesto. Tokom fizičke provere automobila neophodno je uraditi i proveru u bazi prodavca, tj. da se uporede brojevi šasije i motora, i proveri istorija „kretanja“ automobila po servisima, piše portal automobili.rs.

6. Provera vozila u Auto moto savezu Srbije

Odlaskom na sajt AMSS možete naći obrazac i propratno objašnjenje o rokovima i načinu provere podataka vozila. Ova usluga se naplaćuje, pa je tako cena provere za vozila čije je poreklo neka od zemalja Evropske unije 8.000 dinara. Za vozila koja su poreklom iz SAD i Kanade provera će vas koštati 10.000 dinara. Za sve informacije se možete obratiti i na brojeve telefona Auto moto saveza.

5. Provera identifikacionih brojeva vozila

Proverom osnovnih identifikatora saznajte da li kupujete automobil sa podacima datim u registracijskom dokumentu i da li zaista kupujete automobil naveden u dokumentu. Može se desiti da kupite automobil iz inostranstva sa dokumentima koji su preuzeti od automobila koji je pretrpeo totalnu štetu. U tom slučaju jedini identifikator bi mogla biti oštećena pločica sa brojem šasije, dok su preostali identifikatori odstranjeni. Odstranjene identifikatore posle mogu upotrebiti na automobilu ukradenom, na primer, u Republici Srbiji, a koji je registrovan sa dokumentima iz inostranstva. U slučaju kupovine ovakvog automobila, vi u stvari kupujete ukradeno vozilo. Provere se vrše u milo kojem MUP-u.

4. Broj šasije

Najvažniji broj automobila (godina proizvodnje) jeste BROJ ŠASIJE. Taj broj se mora slagati sa ostalim informacijama iz registracijskog dokumenta. Broj šasije je uglavnom utisnut blizu motora, na primer, na haubi, na prostoru koji odvaja motorni prostor od unutrašnjosti automobila, na podu vozila ili u prostoru prtljažnika. Proverite da li je broj menjan, neprofesionalno prekucan ili je na bilo koji način oštećena pločica sa brojem šasije.

3. Tip motora i broj godine proizvodnje/ fabrički broj?

Ove podatke ćete naći utisnute na bloku motora. Uporedite ih sa podacima iz registracijskog dokumenta koji obavezno mora sadržavati tip motora (odnosi se na registracijske dokumente koji su izdati posle 01. jula 2001 godine, a fabrički broj je takođe bilo obavezno navesti u registracijskom dokumentu do navedenog datuma). Ako ste u mogućnosti, takođe proverite fabrički broj motora. Budite sigurni da na pločicama sa utisnutim brojevima nema nikakvih oštećenja, kao i da broj motora nije
menjan. Ukoliko je broj motora oštećen, ako je korodirao, ili ako je pločica menjana, ne kupujte vozilo.

2. Tip vozila (nalepnica)

Nalepnicu ćete naći u motornom prostoru. Još jednom proverite sve podatke i uporedite ih sa onima na registracijskom dokumentu. Ukoliko nalepnica nedostaje, oštećena je ili nije pričvršćena na pravi način, verovatnoća da nešto nije u redu sa automobilom je veća (upitno poreklo, prethodne nesreće…). Ako nalepnica nedostaje, nadležni organ neće registrovati takav automobil.

1. Broj šasije ispod vetrobrana/ šoferšajbne

Nemaju svi automobili broj šasije ispod vetrobrana/šoferšajbne, ali praksa pokazuje da ih je sve više. Menjanje i krivotvorenje tog broja je jako skupo i zahtevno, ali ako automobil poseduje broj na tom mestu, budite oprezni i svakako ga proverite.

Izvor: automobili.rs