fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Kako pravilno zameniti akumulator?

Akumulator je naprava koja se koristi u automobilima, a služi kao rezervoar energije. U njemu se električna energija pretvara u hemijsku i to se naziva punjenje akumulatora, te se potom prema potrebi može opet pretvoriti u električnu što se naziva pražnjenjem.

blank
Foto: centarakumulatora.rs

Koriste se za pokretanje motora sa unutrašnjim sagorevanjem iako imaju relativno mali kapacitet. Međutim, uprkos ovom nedostatku, mnogo se koriste jer su za sada jedini poznati i lako prenosivi rezervoari električne energije.

Danas se akumulatori po različitim cenama mogu nabaviti u svakoj trgovini autodelova. Obično što je skuplji, to je i kvalitetniji, mada ne mora biti pravilo. Takođe, budući se radi o delu na vozilu do kojeg se lako dolazi, odnosno lako je dostupan, svaki vozač koji ima iole spretne ruke može ga promeniti sam, u svojoj garaži ili dvorištu.

Pre izmene trebate znati da u svakom akumulatoru ima opasne tečnosti, stoga se trebate zaštiti. Najbolje je uzeti zaštitne rukavice i naočare kako biste se zaštitili. Takođe, pre promene trebate ugasiti vozilo i izvaditi ključ iz brave za paljenje. Uz ovo trebate se i snabdeti potrebnim alatom.

Evo kako promeniti akumulator u pet koraka:

1. korak – prvo treba odvrnuti držač akumulatora, a potom koristiti ključ kojim se otpusti spoj negativnog pola akumulatora i nakon toga neophodno je odvojiti sponu. Kada ste ovo obavili za negativni pol sve treba ponoviti i za pozitivni. Bitno je da ključem nikako ne dodirujete oba pola u isto vreme.

2. korak – potom sledi podizanje akumulatora. Lagano ga podignite i izdignite iz kućišta u kojem stoji i odložite na sigurno mesto. Dobro je promešati pola litre vode i jednu kašičicu sode te u tu mešavinu staviti četkicu za zube i njome očistiti eventualna mesta na kojima se pojavila korozija. Nakon što ste to učinili, sve delove postolja treba osušiti suvom krpom.

3. korak – novi akumulator koji ste već pre pripremili stavite u kućište. Pazite da dobro okrenete polove, da negativni i pozitivni budu okrenuti u pravilnom smeru, a nakon toga učvrstite držače.

4.korak – polove akumulatora dobro je premazati vazelinom kako bi se usporilo i sprečilo delovanje korozije. Nakon što ste to učinili, negativnu sponu stavite na negativan pol, a pozitivnu na pozitivni.

5.korak – zatvorite haubu. Upalite motor i proverite radi li sve kako treba, odnosno pali li se motor bez problema. I to je to! Ako pali bez problema znači da ste odlično obavili posao.

Uz ovo treba znati da akumulator nikada ne sme ostati bez elektrolita jer bez njih jednostavno ne može raditi. Iz tog razloga potrebno je s vremena na vreme proveriti njihov nivo. Naime, normalnim radom akumulator ih gubi. Kada ih proveravamo, tečnost u akumulatoru mora prekrivati njegove ploče za otprilike 10 milimetara. Ako primetimo da je ima manje, treba dodati destilovanu vodu. Kiselinu ne treba dodavati jer se ona lapljenjem koncentriše, a ne gubi. Postoje akumulatori koji su deklarisani da im ne treba provera, međutim s vremena na vreme dobro je i njih proveriti, za svaki slučaj.

Često se umesto kupovine novog vadi stari akumulator i puni. Za to nam treba ispravljač. Punjenje ne bi trebalo da bude veće od 1/10 kapaciteta u Ah, jer ako je veći, neće se dobiti pun kapacitet akumulatora. Punjenje se vrši preko ispravljača i tokom punjenja treba regulisati njegov napon.

Trajnost akumulatora zavisi od održavanja, ali i o tome kakav je. Kod olovnih je rok trajanja ograničen na tri do četiri godine, a kod akubaterija i manje, do dve godine. Ako nisu predviđeni za punjenje, ne treba silom to činiti, jer prilikom punjenja mogu eksplodirati.

Izvor: Silux.hr