fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Kada šaltati u višu brzinu?

Mnogi se čude što se kod automobila sa pokazivačem trenutka šaltanja na tabli sa instrumentima pali lampica (zelena strelica prema gore) kad okretaji dođu do 1800 o/min, a kod nekih dizelaša već na 1500 o/min. No, da to nije korisno, zasigurno ne bi bilo tako određeno, piše portal autonovosti.com.

blank
Foto: autonovosti.com

Radi se o činjenici da je sposobnost rada na niskim okretajima osnova ekonomičnosti motora i štednje goriva. Treba ipak znati da je motor specifično najštedljiviji (računajući odnos snage i potrošnje) nešto iznad okretaja najvećeg obrtnog momenta. Međutim, tada motor, kod štedljive vožnje isporučuje više snage nego što je potrebno za pokretanje automobila. Zbog toga je apsolutno najniža potrošnja na što nižim obrtajima.

Ručni menjač omogućava bolje prilagođavanje najštedljivijem režimu, ali za to treba imati iskustva i ne sme se mučiti motor preniskim obrtajima, kod velikog opterećenja.

BMW je otišao dalje, te je svoje nove dizelaše prilagodio da mogu mirno raditi i na 1000 o/min, pa se u petoj ili šestoj brzini može kliziti brzim gradskim putevima. To je omogućeno savršeno preciznijim balansiranjem klipnog mehanizma i ugradnjom dve osovina za prigušenje vibracija. Šaltanje kod 1500/min u viši stepen odnosi se samo na vožnju uz malo opterećenje, kod umerenog ubrzanja, na pravcu ili vožnji nizbrdo. Naime, tada su male inercijske sile i male sile plinova (usled sagorevanja u cilindrima), koji se velikim delom međusobno poništavanju te se noseći delovi klipnog mehanizma, a posebno leteći i temeljni ležajevi, rasterećuju.

Većina skupljih modela sa ručnim menjačem na instrument tabli ima pokazivač preporučljivog uključivanja u viši (strelica prema gore) ili niži stepen prenosa (strelica prema dolje).

Naravno, ako se tada naglo doda gas ili se na malim okretajima vozi uz veliko opterećenje, nastaje debalans. Inercijske sile ostaju iste, a povećavaju se sile plinova, što povećava opterećenje i trošenje vitalnih delova. Tada osećamo da se motor ‘muči’. Dakle, na uzbrdici ili ako želite naglo ubrzati ili vozite potpuno opterećen automobil, šaltajte na višim okretajima. Ali, ako želite voziti najštedljivije kod malog opterećenja, tada ubacujte u viši stepen prenosa po preporuci proizvođača, iako su razlike male (u poređenju sa šaltanjem na 2000 o/min), pa ih je teško utvrditi. No, nećete pogrešiti ako šaltate i na nižim okretajima od 2000 o/min. Naravno, samo ako vozite po pravcu ili nizbrdo.

Izvor: autonovosti.com