fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Još uvijek moderni i pouzdani- Top PET polovnjaka srednje klase

U automobilskoj industriji 2010. godinu možemo smatrati nepisanim (neslužbenim) datumom tehničkog napretka. Ovo je zadnja godina emisije izduvnih gasova Euro 4, gde je još uvek bila omogućena ugradnja dobrih, izdržljivih, ali ne i više ekološki prihvatljivih motora.

Ovde su automobili srednje klase iz ovog razdoblja za koje smatramo da su najzanimljiviji.

Alfa Romeo 159

U slučaju Alfe 159 morate se usredotočiti na najpoželjnije 1,9 i 2,4 JTDm dizelaše. Smatraju se dugovečnima i relativno jeftinima za popravku. Poslednji su napustili salone 2010. godine i vredi ih potražiti.

blank
Foto: auti.ba

Ljudi koji cene izvrsne performanse, kao i prednosti pogona na sva četiri točka (u Alfama se naziva Q4) ili automatskog menjača, trebali bi tražiti veći 2,4 JTDM .

Kada tražite Alfu 159 sa benzinskim motorima, morate dobro obratiti pažnju na godinu. Sve u svemu, najbolji benzinski motor je 1,75 TBi sa 200 KS. Predstavljen je 2010. godine, ali takvi su automobili očito skuplji od ostalih. Isto se odnosi i na relativno skupu, ali najbržu verziju 3.2 V6 s 250 KS, čija proizvodnja je prekinuta 2010. godine.

U paleti ovih “uobičajenih” benzinskih motora, prodaja najjednostavnije 159 – 1,8 MPI završena je 2010. godine. Ovo je dobro poznati Opelov motor bez ikakvih modifikacija.

Ako tražite polovnu Alfu 159, dobro je odabrati stariju varijantu, tj. do 2010. u tri varijante:

  • 1,8 MPI – jednostavno, jeftino i pouzdano (može se ugraditi LPG)
  • 1,9 JTDM (150 KM) – kao optimalno
  • 2,4 JDTm ili 3,2 V6 – kao dinamička varijanta

BMW serije 3 (E90)

Kao i gore spomenuta Alfa 159, BMW je 2010. godine ponudio seriju 3, sa nekoliko zanimljivih, prilično jednostavnih prirodno aspirisanih benzinskih motora.

blank
Foto: auti.ba

BMW serije 3 E90, zbog Euro 5 standarda, bio je zadnja generacija modela sa izvrsnim motorom M57. Gotovo svaka benzinska varijanta modela E90 može se smatrati dobrom. Da, postoje problemi sa pogonskim lancem ili ubrizgavanjem, ali problemi su rešivi i što je najvažnije nisu skupi. U slučaju da želite osetiti “radost” u vožnji, morate ciljati primerke sa šest cilindara. Opet ako želite kupiti najmlađi primerak bez turbo motora, trebali biste potražiti varijantu 325i s 218 KS ili 330i sa 272 KS.

Od slabijih 4-cilindričnih motora možemo preporučiti 320i sa 170 KS. Važno je ne zameniti ga sa 320si , jer je to izuzetno redak motor i vrlo skup za popravku.

Odabrali smo ovaj model, ne samo zbog 6-cilindričnih benzinskih motora, već pre svega zbog M57 dizela, takođe sa 6 cilindara. Sam motor je legendaran, a ovaj BMW serije 3 je bila zadnja generacija koja ga je koristila. Do 2010. godine varijanta sa 197 KS proizvodila se pod oznakom 325d, dok se vrhunska varijanta 335d sa jedinicom M57 proizvodila do samog kraja, odnosno do 2012. Ovaj motor isporučuje 286 KS i vredi ga potražiti.

Honda Accord VIII

Najnovija Honda Accord koja se nudi u Evropi jednostavno je tehnički sjajan automobil, bez obzira na godinu proizvodnje. Uvođenje norme Euro 5 nije dovelo do bilo kakvih promena na modelu, jer su sve verzije motora bile u skladu sa tim standardom od početka proizvodnje.

blank
Foto: auti.ba

Međutim, dobro je napomenuti uvođenje dizelske verzije 2.2 i-DTEC sa 180 KS od 2009. godine. Ovo je najzanimljivija verzija automobila. Reč je o motoru sa boljim subjektivnim performansama od najsnažnije benzinske verzije 2.4 i-VTEC, a istovremeno troši puno manje goriva.

Mazda 6 II

Japanska pouzdanost imala je problema kod korisnika prve generacije modela Mazda 6, iako su automobili vremenom poboljšavani, a bilo je i dobrih varijanti. Značajno poboljšani model druge generacije debitovao je 2007. Učinak Euro 5 na raspon motora bio je neznatan.

blank
Foto: auti.ba

2.0-benzinski motor, koji je optimalan u našim uslovima, dobio je direktno ubrizgavanje 2010. (oznaka MZR-DISI). Nakon ove promene ima 155 KS umesto 147 KS, ali je manje otporan na kvalitetu goriva i skuplji je za popravku. Takođe, ovde se ne preporučuje ugradnja LPG instalacija. Ako želite relativno mladu Mazdu 6 na LPG, trebali biste ciljati na 1,8 MZR sa 120 KS ili 2,5 MZR sa 170 KS.

Druga tema su dizelaši. Slabiji motor snage 2.0 HP MZR-CD sa 140 KS, bio je domaćin pod poklopcem druge generacije sve do 2011. godine. Bilo je to najekološkije izdanje ovog motora, jeftinije za servis i popravku od naslednika 2.2.

Sa druge strane, naslednik od 2,2 litra puno je poliraniji i izdržljiviji, ali je i dalje motor sa visokim rizikom. Ako se odlučite za kupovinu, dobro je odabrati verziju sa 185 konja. Međutim, danas je sigurnije kupiti verziju 2.0.

Renault Laguna III

To je jedan od poslednjih automobila srednje klase koji se može smatrati relativno jednostavnim, izdržljivim i bez većih problema, iako je proizvodnja završila 2015. Možete se usredotočiti na traženje najmlađeg mogućeg automobila u najboljem mogućem stanju.

blank
Foto: auti.ba

Renault Laguna nakon uvođenja Euro 5 standarda izgubio je osnovni benzinski motor 1.6. To nije imalo nikakve veze sa normom, ali bio je savršen motor za ugradnju LPG instalacije.

Pojava Euro 5 standarda nije bila bitna za Renault u kontekstu Lagune III. Jedini događaj na ovom području koji se dogodio u razdoblju 2009. – 2010. bilo je povlačenje 1.6 16V benzinaca iz ponude. Ovo je prilično značajan gubitak za ljude koji su ovaj model hteli kupiti što jeftinije i sa tehnički najjednostavnijim motorom.

Renaultov mali motor uzrokuje malo problema i bilo koji kvar može se otkloniti po niskoj ceni. Sa 110 KS ne očekujte više od prosečnih performansi. Izvrstan je za ugradnju plinske instalacije.

Tokom godina 2.0 dCi dizel motori su osveženi kako bi se smanjila potrošnja goriva. Sve su ove jedinice slične jedna drugoj, dok je Start & Stop sistem uveden od 2011. godine. Što je motor noviji, to ima više više ekoloških rešenja. Međutim, najekonomičnija i najjeftinija varijanta je 1,5 dCi.

Izvor: auti.ba