fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Iza prve Corvette C8 koja je stigla do 330 km/h stoji Hennessey (FOTO, VIDEO)

Foto: Klix.ba

Testirajući novorazvijeni izduvni sistem koji će uskoro činiti deo paketa poboljšanja na Corvetti osme generacije u američkoj tuning kompaniji Hennessey stigli su do 330 km/h.

Zasigurno neće biti jedini, ali u čuvenoj teksaškoj tuning kompaniji Hennessey mogu se pohvaliti da su prvi koji su sa Corvettom osme generacije stigli do 330 km/h, a najbolje od svega je što u Sealyu tvrde da je ostvarena brzina prve ‘Vette s centralno smeštenim motorom samo uvertira u priču na temu najpoznatijeg američkog sportskog automobila.

Opremljena drugačijim izduvnim sistemom, Corvetta je testirana na ovalnoj stazi u Teksasu koju poznata kompanija Continental koristi za testiranje guma.

Iza upravljača Chevroletovog dvoseda u čiji je 6,2-litarski V8 motor (koji standardno razvija 500 KS) uz pomoć nitro-kita privremeno smešteno još 150 „konja“ bio je trkač i prvi čovek Hennesseyevog projekta Venom F5 John Heinricy kojem nije trebalo mnogo vremena da dostigne 330 km/h.

Pre nego što Hennessey predstavi najavljenu Corvettu C8 HPE1200 sa motorom koji će uz asistiranje dva turbopunjača razvijati 1200 konjskih snaga, pogledajte kako je testirana Corvetta stigla do „samo“ 330 km/h.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *