fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Italija spremna da pomogne kompaniji Fiat Chrysler

Proizvođač automobila Fiat-Chrysler može da dobije pomoć italijanske države u korona krizi jer otvara radna mesta, ali mora da poveća ulaganja i zadrži proizvodnju u Italiji, poručili su italijanski zvaničnici.

blank
Foto: Bajtbox

Italijansko-američki automobilski div Fiat-Chrysler je objavio prošle subote da pregovara s italijanskom bankom Intesom Sanpaolo o trogodišnjoj kreditnoj liniji ukupne vrednosti 6,3 milijarde evra koja bi se koristila isključivo za finansiranje poslovanja u Italiji. Potvrdili su takođe da s vladom u Rimu razgovaraju o državnim garanacijama za tu kreditnu liniju.

Premer Giuseppe Conte izjavio je da Fiat Chrysler uprkos tome što je registrovan u Holandiji može da traži državne garancije za kredite jer u Italiji zapošljava više hiljada radnika.

Kompanija u Italiji ima nekoliko fabrika i centara za istraživanje i razvoj u kojima radi oko 55 hiljada radnika. Iz kompanije podsećaju da dodatnih 200 hiljada radnika u Italiji zapošljavaju dobavljači automobilskih delova a 120 hiljada radnika auto-saloni i uslužna preduzeća. Automobilska industrija čini 6,2 posto italijanskog BDP-a, naglašavaju u kompaniji.

Italijanski ministar privrede Roberto Gualtieri je rekao da Fiat-Chrysler može da dobije garancije ako ojača ulaganja i nastoji da zadrža proizvodnju u Italiji.

„Zatražili smo dodatne garancije, povrh ionako strogih uslova (za takve kredite): sva planirana ulaganja moraju da budu potvrđena pa i ojačana… i rekli smo ne prebacivanju proizvodnje (u inostranstvo), izjavio je Gualtier u televizijskom intervjuu.

Njegova zamenica Laura Castelli je potvrdila u danas objavljenom intervjuu da Rim razmatra pomoć autoindustriji.

„Automobilska industrija zajedno s povezanim aktivnostima bez sumnje ima značajan udeo u BDP-u i ispravno je podupirati one koji u Italiji stvaraju radna mesta. Razmišljamo o tome“, rekla je Castelli u intervjuu za dnevni list Il Messaggero.

Epidemija korona virusa je posebno teško pogodila Italiju, zakočivši paralelno narudžbine novih vozila i prisilivši proizvođače automobila na obustavu velikog dela proizvodnje.

„Kriza bi takođe trebalo da otvori kompanije prema novim tržištima i novim razvojnim modelima i podupre transformaciju (poslovanja)“, poručila je Castelli.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *