fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Istine o Rolls-Royce automobilima koje zvuče kao mit

Rolls-Royce je odavno sinonim za najprestižniju i najluksuzniju marku automobila na svetu. Takav brend obično prate i neverovatne priče za koje često nismo sigurni da li su stvarnost ili jednostavno mit.

blank
Foto: press.rolls-roycemotorcars.com

Na primer, često se pominje da Rolls-Royce ima frižider za šampanjac sa letnjim i zimskim režimom, kako bi svojim cenjenim putnicima obezbedio idealnu temperaturu penušavog vina u zavisnosti od godišnjeg doba.

Sada vam donosimo prvih deset upravo takvih primera koji su za rubriku “verovali ili ne”, a koji su zapravo stvarnost.

1. Somelijeri daju preporuku da se mlađi šampanjac održava na šest stepeni celzijusovih, dok se za starija penušava vina savetuje hlađenje na jedanaest stepeni.

Rolls-Royce oprema svoje automobile frižiderima koji rade u dva režima – hlade na šest ali i na jedanaest stepeni.

2. Mehanizam koji uvlači i izvlači skulpturu duha ekstaze (Spirit of Ecstasy) u cilju sprečavanja krađe i njenog oštećenja sadrži 24 elementa koji se ne vide spolja.

3. Kao što se pažljivo furnira drvo u Rolls-Royce automobilima, tako se posvećuje velika pažnja ručnom slaganju ugljenih vlakana za kabriolet Dawn.

Panel sa ugljenim vlaknima se nalazi između deflektora za smanjenje turbulencije vazduha, koji se postavljaju preko zadnjih sedišta kada se na njima niko ne vozi.

4. Vrhunski dizajneri koji rade na personalizaciji automobila i izradi po porudžbini, spremni su na sve, pa čak i na instrukcije klijenta preko mobilnih aplikacija.

Tako je jedna od prvih klijentkinja naručila SUV Cullinan preko WhatsApp aplikacije, dajući uputstva dizajnerima šta i kako da urade.

Isto tako, preko ove aplikacije je odobrila završen automobil, koji joj je potom isporučen na kućnu adresu u Americi.

5. Četrnaestorici visoko-rangiranih Rolls-Royce inženjera na raspolaganju je flota od 16 test vozila kojima je namena da što više budu vožena u cilju bolje kontrole kvaliteta. Testiraju ih i van zvaničnog radnog vremena, što im nikako ne pada teško.

Izvor: Magazinauto.com