fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Inovativna metlica sa dve oštrice

ClearBlade, startap iz Denvera počinje proizvodnju brisača vetrobranskih stakala s dve oštrice. ClearBlade tvrdi da ovaj brisač vrši dvostruko čišćenje i mnogo bolje koristi tečnosti za pranje stakala.

blank
Foto: ClearBlade

ClearBlade je sličan Magic Vision Controlu, dvostrukom brisaču koji su razvili Mercedes-Benz i Valeo koji je predstavljen pre nekoliko godina na Mercedesovim modelima. Međutim, s jednom velikom razlikom. Vlasnik Mercedesa mora da odveze svoje vozilo u salon da bi serviseri pažljivo uklonili i zamenili metlice brisača. Ta poseta usluzi, s delovima i radom, obično iznosi nekoliko stotina evra, piše Revija HAK.

Prednost ClearBladea jeste što je jednostavnijeg dizajna pa vlasnici vozila mogu sami da ga postave, a celi brisač košta od 13 do 26 evra. Možda sektor brisača vetrobranskih stakala nije toliko tehnološki zanimljiv kao električna vozila, baterije, infotainmenti…, ali se radi o važnom delu opreme i svaka inovacija je dobrodošla. Pretpostavljamo da ćemo uskoro ove metlice brisača videti i na evropskom tržištu. Od viška (izbora) glava ne boli.

Izvor: Revijahak.hr