fbpx

Zanimljivosti o automobilima

I najskuplji automobili na svetu mogu da se unajme, evo koliko iznosi mesečna rata

Koenigsegg CCXR Trevita je bukvalno zaštićena vrsta sa samo dva živa primerka. Jedan se nudio u najam.

blank
Foto: ILusso / Facebook

Luxury Lease Partners u svojoj ponudi ima brojne egzotične automobile, pa i taj primerak Koenigsegga. Nudio ga je u najam po ceni od 24.000 USD mesečno, uz učešće od 650.000 USD i ugovor na 60 meseci. Prevedeno, pet godina korišćenja Koenigsegga platićete 2.1 milion dolara, a u to treba još uračunati i troškove korišćenja. Govorimo o hipersportisti sa 4.8 litarskim V8 twin-turbo motorom snažnim preko 1000 KS, podseća Index.hr.

Radi se o ogromnim iznosima, ali ni blizu onima koji su potrebni za Bugatti Chiron Sport. Ako niste jedan od onih srećnika koji su na vreme rezervisali svoj Chiron ili jednostavno ne želite da se opterećujete vlasništvom, možete ga unajmiti.

Kako saznaje youtuber DragTimes, mesečni najam je 52.196 USD na tri godine, odnosno 65.950 USD ako su vam dovoljne dve godine. Računajte i na još oko 358.000 USD učešća, a sve uz uslov godišnje kilometraže od 4000 km. U prvom slučaju govorimo o 1.87 miliona USD, a u drugom o 1.58 miliona.

Ili još jasnije, svaki mesec ćete za najam Bugattija platiti cenu novog Porsche Boxstera. Ali postoji i jedna velika stvar, trošak održavanja je uključen u cenu.

Izvor: Index.hr