fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Ford odlaže autonomna taksi vozila do 2022. godine

Pandemija COVID-19 stvara mnoge probleme automobilskoj industriji, a to se odnosi i na Fordove autonomne taksije. Dok je razmatrala svoju kvartalnu zaradu, kompanija je otkrila da su njene autonomne usluge vozila odložene sa 2021. na 2022. godine.

blank
Izvor: Ford

Ford COO Jim Farley upozorio je da bi pandemija mogla da utiče na društvo za „mnogo godina koje dolaze“, a ljudi traže nove načine da izbegnu nepotreban ljudski kontakt. Izvršni direktor Jim Hackett naveo je kao primer ono što se dogodilo u Kini, napominjući da se trećina prodaje automobila preselila na internet kao posledica pandemije. Temeljne promene poput ovih mogle bi da podstaknu usvajanje autonomnih taksija i kurira, ali bi mogle da zahtevaju i prilagođavanja za sve, od kapaciteta do uključivanja ljudi.

Neke stvari će ostati po planu. VW-ovo obećanje investicije od 2,6 milijardi dolara u Argo AI, kompaniju koja razvija Fordovu platformu za autonomnu vožnju, i dalje napreduje. Partneri koji stoje iza tehnologije još uvek su uključeni – samo je pitanje priznavanja nove stvarnosti.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *