fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Evo koji automobili najbolje zadržavaju vrednost kao polovni

Automobil s najstabilnijim zadržavanjem vrednosti u svim klasama je Dacia Sandero Stepway TCe 90, koji je pobednik u segmentu malih automobila s ostatkom vrednosti od 66 posto.

blank
Foto: espreso.co.rs

To je pokazala analiza zaostale vrednosti Wertmeister, koju su Auto Bild i Schwacke sproveli po 18. put. Proučavano je 350 modela u 13 segmenata vozila. Profesionalci su pregledali vozila stara tri godine s kilometražom od 60.000 kilometara, piše Revija HAK.

Nakon što su nemačke marke automobila u prošlosti često dominirale, ova godina pokazuje da je konkurencija iz inostranstva sada ravnopravna.

U segmentu sportskih automobila Porsche nastavlja da pobeđuje ​​konkurenciju: Porsche 911 Carrera s pogonom na sve točkove najbolje drži vrednost.

Mercedes je prednjačio u luksuznom i u kombi segmentu s dužim verzijama S i V-klase.

Nije bilo promena u dobitnicima nagrada za električna vozila u odnosu na prethodnu godinu: Mini Cooper SE i Tesla Model S Maximum Range su odbranili titulu iz prethodne godine.

Među kompaktnim SUV-ovima RAV4 2,5 Hybrid je odneo pobedu u klasi.

Opšti uvid u vrste pogona pokazuje da u većini kategorija dominira benzin, uz izuzetak za kombije i luksuznu klasu, gde su dizelski motori u prvom planu.

Izvor: Revijahak.hr