fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Evo kako možete da obavite tehnički pregled po starim cenama: Rešenje za poskupljenje!

Ono što mnogi vlasnici ne znaju je da više ne postoji obaveza da se tehnički pregled vozila mora obavljati u mestu gde je vozilo prijavljeno.

blank
Foto: Shutterstock

Vest o novom poskupljenju tehničkog pregleda vozila, koju je Telegraf ekskluzivno objavio 6. jula, izazvala je veliko nezadovoljstvo među vozačima.

I pored toga što nisu svi servisi promenili cene, ne treba sumnjati u to da će većina tako postupiti. Zato se može očekivati da će uskoro biti mnogo manje mesta na kojima ćemo proveru ispravnosti vozila moći da platimo manje od 6.000 dinara.
Međutim, ono što mnogi vlasnici ne znaju, a što nekima može da bude i te kako važno, je da više ne postoji obaveza da se tehnički pregled vozila mora obavljati na području grada, mesta ili opštine gde je vozilo prijavljeno.

Vlasnici su potpuno slobodni da izabru mesto i servis gde će obaviti tehnički pregled i produžiti registraciju, tako da se sada čitav posao možete obaviti u bilo kom gradu u Srbiji.

Tako, na primer, ako vam je skupo da platite 7.200 dinara u Pančevu, možete da dođete u Beograd i da uradite tehnički pregled za 4.500 dinara. U tom slučaju takođe dobijate registracionu nalepnicu sa pančevačkim oznakama.
Naravno, potrebno je da se prethodno raspitate ko i gde još uvek radi tehničke preglede po starim cenama, kao i da iskoristite zakonsku mogućnost da tehnički pregled obavite do 30 dana pre isteka registracione nalepnice.

Izvor: Telegraf.rs