fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Evo kako izgleda najmanje oklopno vozilo (VIDEO)

Tata Motors već nepunu deceniju nudi MBPV, odnosno Micro Bullet-Proof Vehicle. Radi se o borbenom vozilu namenjenom borbi u zatvorenim prostorima. Da, dobro ste pročitali, ovo vozilo ide tamo gde klasično borbeno vozilo ne staje. Ako pomislite na aerodrome, železničke stanice, šoping-centre i slične objekte ova ideja postaje puno jasnija i logičnija.

blank
Foto: YouTube Screenshot

MBPV ima sve što je potrebno za uspešnu borbu i neutralizaciju neprijatelja, piše Index.hr. Pre svega se radi o vozilu minijaturnih dimenzija što omogućava odlične manevarske karakteristike. Na sve dodajte mogućnost zakretanja sva četiri točka i malu masu pa dobijate odličnu bazu za nezaustavljivo vozilo spremno da se penje i uz stepenice.

Tačka na i su zaštitni paneli koji štite od pešadijskog naoružanja. S druge strane putnici, odnosno vojnici mogu da dgovore u svakom smeru zahvaljujući za to predviđenim puškarnicama. Ugrađeni prozori garantuju preglednost okoline na svih 360 stepeni. Vozilo ima još jednu prednost, a to je nečujni električni pogon, pa lako može da se prišunja u neposrednu blizinu neprijatelja.

Izvor: Index.hr