fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Evo kako će izgledati benzinske pumpe u budućnosti (VIDEO)

Kako će izgledati benzinske pumpe u budućnosti i hoće li to uopšte više biti benzinske pumpe, ovih dana pokušao nam je dočarati Nissan. Ponudili su nam mali uvid u njihov projekt koji će biti predstavljen u martu sledeće godine.

blank
Foto: Screenshot Youtube

Prema kratkom video zapisu i nekoliko fotografija može se zaključiti kako je reč o bežičnom punjaču smeštenom u rubnom delu trotoara.

Detaljniji opis moraćemo pričekati još neko neko vreme, no jasno je kako Japanci nameravaju označiti punjač LED svetlima kako bi bio vidljiv. A svetla će promeniti boju iz zelene u plavu kako bi signalizirali početak punjenja.

Jednako tako, prošlog meseca Nissan je predstavio 7-kilovatni bežični punjač koji može za jednu noć punjenja napuniti nove baterije (60 kW) za koje u Nissanu navode kako bi trebale omogućiti autonomiju od oko 500 km. Veruje se kako se projekt “benzinskih pumpi budućnosti” bazira na ovom uređaju.

Inače, Nissan na ovom projektu sarađuje sa Foster + Partners, firmom koja se bavi inovacijama u arhitekturi. Za svoj dosadašnji rad dobili su 680 nagrada, a pobedili su i na 120 nacionalnih i međunarodnih takmičenja.

Izvor: Nezavisne.com