fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Europcar odbio Volkswagenovu ponudu za preuzimanje

Francuski Europcar je odbio Volkswagenovu ponudu za preuzimanje, izveštava Bloomberg.

blank
Foto: aviareps.com

Nemci su po deonici kompanije nudili 44 centa, što vrednost kompanije fiksira na 2,2 milijarde evra.

VW je zainteresovan za pristup Europcarovoj infrastrukturi i tehnologiji u ulozi na budućnost usluga mobilnosti. Iako se potražnja za automobilima za najam oporavila dok vlade popuštaju ograničenja vezana uz virus, kompanije se suočavaju s dugoročnim izazovima novijih konkurenata koji nude razonodu i deljenje automobila.

Nemački proizvođač automobila trenutno ne planira da podigne svoju ponudu, ali to bi ipak moglo da se promeni, rekli su dobro obavešteni izvori.

Deonice Europcara su se smanjile za oko 67% u poslednjih godinu dana i dostigle su najniži nivo od 25 centi 26. februara, kada je kompanija objavila da je zatvorila svoje finansijsko restrukturiranje, pokazuju podaci Bloomberga. Prosečna 12-mesečna ciljna cena među šest analitičara deonica iznosi 39 centi, prema podacima koje je prikupio Bloomberg.

VW je razmišljao o tome da podnese ponudu za Europcar pre otprilike godinu dana, ali ta razmatranja nisu dovela do transakcije. Preuzimanje bi pomoglo da se proširi ponuda mobilnosti proizvođača automobila, uključujući programe iznajmljivanja i najma novih i polovnih električnih automobila, kao i da mu omogući pristup dodatnim kanalima prodaje za električnu flotu u nastajanju.

Izvor: Seebiz.eu