fbpx

Zanimljivosti o automobilima

EGR ventil – zašto ga je pogrešno ukloniti?

Motori modernih automobila imaju EGR ventil (Exhaust Gas Recirculation Valve), koji se negde spominje i kao AGR ventil što je samo skračenica sa nemačkog jezika (Abgasrückführungsventil). To je uređaj koji je odgovoran za recirkulaciju izduvnih gasova. Upravlja se ventilom. Neki vozači uklanjaju EGR ventil i druge komponente sistema. Zašto je to pogrešno?

blank
Foto: dailydriven.ro

EGR je skraćenica za recirkulaciju izduvnih gasova. Reč je o sistemu koji ima za cilj smanjenje toksičnosti izduvnih gasova – uglavnom smanjenje količine azotnih oksida (od kojeg nastaje smog). Azot sam po sebi nije toksičan i glavna je komponenta vazduha. Međutim, njegovi oksidi su otrovni i dovode, između ostalog, do respiratornih poremećaja. Reakcija koja dovodi do stvaranja azotnih oksida odvija se pod uticajem temperature, pritiska i odgovarajuće količine kiseonika. Tako su dizajneri motora došli na ideju da dovode određenu količinu izduvnih gasova u usisni sistem. Mešaju se sa usisnim vazduhom, što smanjuje količinu kiseonika koja dospeva u komore za sagorevanje. EGR ventil se otvara kada motor radi pri niskom do umerenom opterećenju.

Nažalost, čađ u izduvnim gasovima vremenom se nakuplja u vodovima i EGR ventilu, prvo smanjujući njihovu opstrukciju i na kraju uzrokujući ozbiljnije probleme koji rezultuju paljenjem lampice “check engine”. Međutim, dobro je napomenuti da bi u funkcionalnom motoru količina čađi trebala biti mala. Njegova količina se povećava kada motor ima problema sa sagorevanjem ulja, istrošenim diznama ili oštećenim turbopunjačem. Razlog može biti i nepravilno napravljen chiptuning, što uzrokuje dim. U tim situacijama zamena EGR ventila neće učiniti mnogo – uskoro će se ponovno začepiti.

EGR ventil je često otvoren. Kao rezultat toga, izduvni gasovi teku širokim mlazom do cilindara. Posledica toga je neravnomeran rad motora (posebno u leru), poteškoće sa pokretanjem, pad dinamike ili se pali lampica “check engine”. Možete ga pokušati rastaviti, zatim mehanički i hemijski ukloniti čađ (npr. pranjem ventila kerozinom), a zatim aktivirati upravljački element izduvnih gasova. To bi trebalo doneti poboljšanje za barem nekoliko hiljada kilometara. Ventil se takođe može zameniti ili ukloniti.

EGR ventil – zašto ga je pogrešno ukloniti?

Zbog nekoliko razloga. Motoru sa uklonjenim EGR sistemom trebaće duže da se zagre na radnu temperaturu. Da bi se to postiglo, možda će trebati do 5 kilmetara više od automobila sa efikasnim EGR-om. To je kolosalna razlika u gradu. To je zato što mnogi automobili imaju EGR hladnjake koji prikupljaju toplinu iz izduvnih gasova kroz tečnost koja cirkuliše u rashladnom sistemu. Pre nego što dostigne radnu temperaturu, mnogi dizelaši neugodno zveckaju i imaju nisku radnu kulturu. Neki vozači čak tvrde da je to razlog zašto uklanjaju EGR.

Budući da se motor sporije zagreva, potrebno je više vremena da postigne radnu temperaturu. Ljudi koji su odlučili ukloniti EGR takođe su primetili da neki motori bez EGR-a održavaju nižu temperaturu i na putu. Kao što smo spomenuli na početku, EGR je takođe odgovoran za snižavanje temperature u komorama za sagorevanje. U ekstremnim situacijama nedostatak ovog sistema može uticati na dizne, glave ili turbo punjače, koji su dizajnirani za rad u specifičnim uslovima.

Izvor: automobili.ba