fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Dronovi traže i ukradene automobile

O dronovima i njihovoj ulozi se raspravlja i u nacionalnim parlamentima s čvrstim pravilnicima koji definišu kada i gde ih možete koristiti. Zamislite scenu u kojoj se na, recimo, desetom spratu zgrade malo opustite i šetate stanom kao od majke rođeni, a ispred prozora zuji letelica s kamerom i snima vas, golog kuvara.

blank
Foto: Revijahak.hr

Mogle bi da se nabrajaju situacije u kojima dronovi mogu da naruše intimu, zato ih i regulišu, ali oni su i izuzetno korisni. Evo jednog primera iz engleskog Leicestera, koji bi mogao da bude putokaz i nekim drugim policijama. Kako piše Revija HAK, tamošnji čuvari reda su u jednoj patroli na daljinsko upravljanje pomoću drona pronašli ukradenu kamp kućicu te dva ukradena automobila i kamper.

Inicijalno je potraga krenula za kamp kućicom, a u jednom dvorištu je pomoću drona pronađen mnogo veći plen. Ali ni to nije sve, policija je poslata na poprište, a u tom trenutku se u dvorištu ukazao lopov gargantuovskog apetita s gomilom ukradenih katalizatora s automobila. Naravno, on je ispraćen do najbližeg istražnog zatvora. Policija se na svom Twitter profilu pohvalila akcijom.

Izvor: Revijahak.hr