fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Devet muzeja koje možete virtuelno posetiti: Ford, Mercedes-Benz, Ferrari, Porsche…

Ljubitelji automobila vole posećivati muzeje koji su im posvećeni, a njih devet je moguće virtuelno posetiti iz udobnosti doma.

blank
Foto: Live Trading News

Corvette Museum
Simbol države Kentucky je Chevrolet Corvette, jer se ovde nalazi fabrika i nacionalni muzej. U muzeju je smešteno više od 80 modela Corvette.

Henry Ford Museum
Ovaj muzej godišnje poseti 1,7 miliona posetilaca, čak i mnogo više od toga. Osim automobila, u njemu se nalaze motocikli, avioni i vozovi, ali postoje i druge postavke.

Honda Collection Hall
Honda Collection Hall nalazi se u Motegiju u Japanu i sadrži automobile, motocikle, trkačka vozila i slično. Ovaj muzej prikazuje Hondinu istoriju koja je duža od 70 godina.

McLaren Technology Centre
Radi se o impresivnoj građevini u Wokingu u Engleskoj koja sadrži bogatu kolekciju trkačkih i putničkih automobila.

Mercedes-Benz Museum
Muzej se nalazi u Stuttgartu na površini od 16.500 kvadratnih metara. Ima devet spratova i dovoljno sadržaja da provedete nekoliko sati u njegovoj unutrašnjosti. U muzeju se nalazi više od 160 vozila i priča priču o 134-godišnjoj istoriji kompanije.

Museo Ferrari
Ferrari ima dva muzeja, jedan je u Maranellu, a drugi u Modeni i poznat je kao Museo Enzo Ferrari. U njemu se nalaze legendarni putnički i trkački automobili, a među njima je i LaFerrari FXX-K, kao i bolid Michaela Schumachera.

Museo Lamborghini
Lamborghinijev muzej u Sant’Agata Bologneseu je također fantastičan i čuva modele kao što su legendarni Miura i Countach, odnosno Huracan Performante i Aventador SV.

Museo Horacio Pagani
Za mnoge od nas vožnja Paganijevih automobila će ostati samo san, no poseta muzeju bi mogla biti mala uteha. U muzeju Horacio Pagani nalazi se kolekcija koju čine rani modeli Zonde te naslednika Pagani Huayre.

Porsche Museum
Porsche ima jedan od najimpresivnijih muzeja koji se nalazi u Stuttgartu. Izloženo je više od 80 vozila, od ranog model 356 pa do legendarnog 911. Također, mogu se videti i neki koncepti.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *