fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Deset trikova za blistav automobil

Bez obzira na to koliko se trudili da ostane čist, osuđeni ste na to da vaš automobil bude prljav. Bilo da se radi o mrljama, mrvicama ili jednostavno akumuliranoj toni prašine i polena, kada se godišnje doba promeni – prljavi automobil je neizbežan, pišu Nezavisne.

blank
Foto: which.co.uk

Postoji milion proizvoda za čišćenje automobila, ali problem je u tome što su oni puni mnogo gadnih hemikalija. Ako ste u potrazi da pružite svom automobilu kvalitetno čišćenje, na pravom ste mestu. A najbolje od svega je što već imate većinu ovih stvari u kući.

1. Prirodni čistač tepiha

Rešite se dosadnih, neurednih i aljkavih mrlja na presvlakama i otiračima sa ovim čudesnim rešenjem. Treba da napravite lepljivu smesu sa sirćetom i sodom bikarbonom i utrljate direktno na mrlje sa četkicom za zube. Ostavite da se osuši potpuno i onda usisajte sve. Vaš auto će izgledati svež i nov.

2. Četkica za brijanje

Očistite sve otvore oko ručki sa malom četkom, a potom usisajte svu prašinu.

3. Maslinovo ulje

Ovaj super trik će vam pomoći da koža izgleda svetlucavo i novo, a sve što trebate je krpa i malo maslinovog ulja.

4. Naprava za sušenje stakla

Ovo je superiornije u odnosu na bilo koji usisivač koji ste ikada imali. Delikatno navlažite sedišta sa sprejom vode. U tom trenutku, napravu povucite uz sedišta kao da čistite stakla od prozora. Odmah ćete videti da će sve dlake kućnih ljubimaca doći na površinu.

5. Prirodni auto osveživač

Bacite sve one štetne auto osveživače odmah. Blogeri Džen i Džoi preporučuju mešanje sode bikarbone i eteričnih ulja unutar tegle sa rupama u gornjem delu. Tako ćete eliminisati sve neprijatne mirise iz vašeg automobila. Stavite ga jednostavno u predviđeni držač ili negde na pod u zaštićeno mesto, i spremni ste za polazak.

6. Alkohol

Obrišite brisače sa alkoholom i to će sprečiti razmazivanje.

7. Sirće i dnevne novine

Nanesite sprejem sirće i pustite da odstoji nekoliko minuta, a nakon toga obrišite sve pomoću novina. Zvuči ludo, ali će prozori od auta biti čisti.

8. Blistavi hromirani točkovi

Zamešajte ekvivalentnu količinu vode i sirćeta i stavite ga u bocu sa sprejem. Raširite svuda po felnama i onda obrišite krpom za super svetlucave točkove.

9. Prirodni čistač za točkove

Zamešajte soda bikarbonu i vodu u pastu, trljajte preko točkova sa četkom, a zatim isperite felne koje će izgledati potpuno novo.

10. Dobro staro organsko pranje automobila

Koriste prirodni tečni Kastilja sapun, koji se proizvodi pomoću biljnih ulja, i pomešajte ga sa malo vode. Nanesite penu na vaš auto, operite i spremni ste za polazak u savršeno čistom automobilu.

Izvor: Nezavisne.com

Mislite da dobro poznajete automobile? Proveri to u našem kvizu- Izaberi omiljenu marku automobila i proveri koliko ih zaista dobro poznaješ. Klikni OVDE.