fbpx

Zanimljivosti o automobilima

DESET automobila kojima će cena samo rasti!

Stručnjaci iz registra istorije automobila carVertical analizirali su automobilsko tržište koristeći i svoju bazu podataka, a koja sadrži hiljade izveštaja o njihovoj istoriji kako bi istražili neke statistike o ovim specifičnim modelima.

blank
Foto: Promo fotografije / Autor: BMW

Kupite jeftino, prodajte skupo. To je životni moto koji sledi svaki agent za nekretnine ili prodavac automobila. Tržišta polovnih automobila rade na isti način. Stoga ne čudi to da postoji bezbroj mogućnosti za kupovinu automobila kao investicijskih vozila. Međutim, skupljanje luksuznih vozila zahteva značajna ulaganja, kao i znatne troškove. Takođe je potrebno široko opšte znanje o automobilima, piše Tportl.

blank
Foto: Promo fotografije / Autor: carVertical

Stručnjaci iz registra istorije automobila carVertical analizirali su tržište i pripremili listu od 10 njih koje ne biste trebali prodavati jer će njihova vrednost samo rasti. Takođe su koristili svoju bazu podataka carVertical, koja sadrži hiljade izveštaja o istoriji automobila kako bi istražili neke statističke podatke o ovim specifičnim modelima. Evo konačne liste:

10. Alfa Romeo GTV (1993. – 2004.)

Stručnjaci za dizajn Alfa Romea, koji su oduvek voleli smela i neobična rešenja, potvrdili su svoj pristup dizajnu automobilom Alfa Romeo GTV. Kao i većina kupea tog vremena, Alfa Romeo GTV je bio dostupan sa motorom sa četiri ili šest cilindara. Iako je njihov 4-cilindrični model bio poznat po svojoj agilnosti, najvrednija verzija GTV-a bila je opremljena veličanstvenom 6-cilindričnom jedinicom Busso.

Motor koji je postao as u rukavu Alfa Romea glavni je uzrok značajnog poskupljenja automobila Alfa Romeo GTV. Iako, kao i većina italijanskih vozila, njegova vrednost ne raste tako brzo kao nemački kolege, a dobro održavane kopije danas se prodaju za više od 30.000 eura. Prema pregledima istorije vozila na carVertical -u, 29 odsto ovih automobila imalo je različite nedostatke koji bi mogli uticati na njihov način rada.

9. Audi V8 (1988. – 1993.)

Audi A8 je u široj javnosti prepoznat kao tehnički i inženjerski vrhunac ove marke. Međutim, čak i pre nego što se sedan pojavio, Audi A8 je nakratko bio najprepoznatljiviji proizvod kompanije. Elegantna limuzina bila je dostupna samo sa V8 motorom, što je napravilo razliku u poređenju sa drugim automobilima u to vreme. Neki od moćnijih modela takođe su imali šestostepeni ručni menjač.

Audi A8 nije tako zapanjujući kao BMV serije 7 ili kao prestižna Mercedes-Benz S-klasa, ali je važan iz drugih razloga. Audi V8 postavio je temelje današnje kompanije, vrhunskog proizvođača automobila i direktnog konkurenta BMV-u i Mercedes-Benzu. Štaviše, Audi V8 je mnogo ređi od ostalih kolega, pa ne čudi što je vrednost luksuzne limuzine počela da raste.

Prema izveštajima o istoriji automobila carVertical, na devet posto testiranih modela otkriveni su kvarovi, a 18 posto je imalo nameštenu kilometražu.

8. BMW 540i (1992. – 1996.)

Decenijama je serija 5 prednjačila u klasi luksuznih limuzina. Ali generacija E34 uspeva da zauzme sredinu između mnogo starijih i skupljih E28 i E39, koja još uvek doživljava krizu srednjih godina.

Varijanta sa 8 cilindara bila je dostupna samo nekoliko godina. Zbog toga je u Evropi i Sjedinjenim Državama znatno ređi od BMV-a M5. Osim toga, snaga V8 je veoma slična snazi BMV M5. Najprijatniji aspekt ovog modela je pristupačna cena; dok je vrednost BMV-a M5 izuzetno porasla, 540i je mnogo jeftiniji, ali to neće dugo trajati.

7. Jaguar XK8 (1996. – 2006.)

Jaguar KSK8, koji je debitovao devedesetih godina prošlog veka, proizveden je kao kupe ili kabriolet. Nudio je različite snage motora i udobnost kako bi zadovoljio većinu vlasnika XK -a. Ovo je bio jedan od prvih zaista modernih Jaguara koji je podigao lestvicu u smislu kvaliteta, tehnologije i drugih vrednosti. Pripremite se da izdvojite između 15.000 i 20.000 eura za dobro održavan i negovani primerak.

Jaguar XK-R, koji izuzetno vole ljubitelji automobila, košta još više. Međutim, prema pregledima istorije vozila carVertical, 29 posto automobila ovog modela imalo je nedostatke, a 18 posto je imalo nameštenu kilometražu.

6. Land Rover Defender (Serija I, Serija II)

Land Rover nije krio činjenicu da su prve generacije Defender SUV vozila razvijene kao multifunkcionalna, praktična kupovina za poljoprivrednike. Njegov osnovni dizajn i sposobnost savladavanja svih mogućih prepreka omogućili su mu da stekne status vrlo sposobnog terenskog terenaca.

Danas bi vrednost Serije I i II mogla mnoge iznenaditi. Na primer, terenci koji su videli i dobre i loše dane koštaju između 10.000 i 15.000 eura, dok oni koji su restaurirani ili vrlo dobro očuvani vrede više od 30.000 eura. Prema pregledima istorije automobila carVertical, 15 posto ovih vozila imalo je problema, dok je dva posto imalo nameštenu kilometražu.

5. Mercedes-Benz E300, E320, E420 (1992. – 1996.)

Mercedes-Benz je tokom relativno duge proizvodnje stavio na tržište više od dva miliona automobila W124. Neki su završili u smeću, ali drugi i dalje daju znake života. Pažljivo održavani modeli vrede bogatstvo. Naravno, najvredniji W124 su označeni kao 500E ili E500 (u zavisnosti od godine proizvodnje).

Međutim, nekoliko stepenica niže, E300, E320 i E420 imaju potencijal da postanu profitabilni proizvod za koji će se mnogi kolekcionari boriti. Analiza provere istorije automobila kompanije CarVertical pokazala je da 14 posto ovih modela ima različita oštećenja, a pet posto njih ima nameštenu kilometražu.

4. Saab 9000 CS Aero (1993. – 1997.)

Ahilova peta Volva oduvek je bila Saab. Bezbednost putnika je prioritet u ovom modelu, a istovremeno pruža šarm i snagu zahvaljujući izuzetnim turbopunjačima. Saab 9000 CS Aero je više od limuzine srednje veličine. Predstavljen je na kraju proizvodnog procesa i smatran je vrhuncem serije 9000 u poslednjoj godini proizvodnje. Bilo je to kao tačka na „i“ koja je u ovom slučaju označila kraj priče.

Saab 9000 CS Aero je, kako bi se moglo pretpostaviti, prilično redak automobil ovih dana. Iako Saab nije otkrio koliko je napravljeno, ovaj model bi mogao biti dobra investicija. Analiza provera istorije automobila kompanije CarVertical pokazala je da osam posto njih ima ozbiljna ili manja oštećenja.

3. Toyota Land Cruiser (J80, J100)

Toyota je uvek dozvoljavala automobilima i njihovim vlasnicima da govore umesto njih, i do danas su jednoglasni da je Toyota Land Cruiser jedan od najboljih SUV-ova na svetu. Iako dele isto ime, dva modela imaju više tehničkih i tehnoloških razlika nego što mislite. J80 je uspeo da spoji jednostavnost i svakodnevnu udobnost. T100 je bio znatno luksuzniji, dizajniran za duža putovanja, ali sa istim talentom za izlazak iz blata.

Širok spektar uzbudljivih funkcija sada omogućava vlasnicima terenaca J80 i J100 da uživaju u izuzetno visokoj vrednosti. Čak i primerci koji su videli neke od najtežih i najudaljenijih delova sveta mogu donetii i do 40.000 eura. Analiza provere istorije automobila kompanije CarVertical pokazala je da je 36 posto imalo oštećenja, a osam posto nameštenu kilometražu.

2. Volkswagen Corrado VR6 (1991. – 1995.)

Volksvagen je u poslednjih nekoliko decenija ljudima dao mnogo prepoznatljivih, ali ne uvek vrednih vozila. Volksvagen Corrado VR6 mogao bi biti izuzetak. Neobičan izgled, izuzetan motor i odlično izbalansirano ogibljenje nateraće vas da se zapitate zašto je tako mali broj ljudi kupio ovaj automobil početkom devedesetih.

Volksvagen Corrado tada nije bio toliko popularan kao Opel Calibra, ali danas je prednost. Vrednost 6-cilindrične verzije je poslednjih godina značajno počela da raste, a očekuje se da će se ovaj trend nastaviti. Analiza provere istorije automobila kompanije CarVertical pokazala je da 14 posto Volksvagen Corrado modela ima oštećenja, a pet posto lažnu kilometražu.

1. Volvo 740 Turbo (1986. – 1990.)

Osamdesetih godina prošlog veka Volvo 740 Turbo bio je dokaz da je tatin (ili mamin) dosadan automobil mogao biti brz kao i Porsche 924. Fleksibilnost Volva 740 Turbo i njegova sposobnost da kombinuje praktičnost sa neverovatnim performansama čine ga izuzetnim primerom automobil čija vrednost raste. Očekuje se da će se ovaj trend nastaviti, posebno u godinama koje dolaze.

Analiza provere istorije automobila kompanije CarVertical pokazala je da je 33 posto Volvo 740 Turbo imalo oštećenja, a osam posto lažnu kilometražu.

Izvor: tportal.hr/ Autor: Z.M.