fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Da li znate zašto su poklopci rezervoara goriva na levoj ili desnoj strani?

Standarda nema, a razlozi su uglavnom bili vezani uz bezbednost. Naime, proizvođači automobila su pre svega razmišljali o svojim matičnim tržištima, piše Revija HAK. Ako je upravljač sa leve strane, poklopac rezervoara goriva je sa desne strane. Ideja je bila ne puniti s a one strane sa koje dolazi saobraćaj.

blank
Foto: automobili.ba

Takođe, vozaču je omogućeno da izađe bez problema iz automobila, jer sa leve strane nisu bile pumpe za gorivo.

Trenutni propisi zahtevaju da poklopac bude na najširem delu automobila, dalje od deformabilnih zona i da bude što dalje od vrućih delova izduva. To uopšteno znači da poklopac mora da bude relativno blizu putničkog prostora. Sa desne strane su uglavnom poklopci na vozilima evropskih (osim Velike Britanije) i američkih proizvođača automobila u Evropi (osim Velike Britanije), dok su sa leve strane poklopci na japanskim automobilima.

Međutim, ovo pravilo polako nestaje. Mnogi brendovi su deo velike međunarodne grupe, sa zajedničkim platformama i ne razmišlja se previše o tom obliku praktičnosti. Setite se samo francuskog Renaulta i japanskog Nissana koji blisko sarađuju.

Kod nekih marki nema pravila pa jedno vozilo ima poklopac na levoj, a drugo na desno strani (Peugeot 208/308). Ako ne znate na kojoj je strani poklopac kada želite da napunite gorivo, pogledajte merač goriva na instrument tabli. U gotovo svim slučajevima postoji strelica koji označava na kojoj je strani…

blank
Foto: automobili.ba

Izvor: Revija HAK