fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Chevrolet Corvette s četiri sedišta koji nikada nije ušao u proizvodnju

Svi znamo nešto o ikoni američke automobilske industrije, i to je normalno kad nešto postoji gotovo sedam decenija. Sada smo saznali još jednu informaciju o Corvetti, zahvaljujući GM odeljenju za dizajn.

GM je 1962. godine dizajnirao Corvettu s četiri sedišta da bi Ford Thunderbird dobio dostojnog konkurenta u to vreme. Na zvaničnom Instagram računu GM-a, objavljene su fotografije tog koncepta, dajući nam pogled na Corvettu s četiri sedišta koja se nikada nije dogodila, piše Jutarnji.hr.

Koncept je napravljen od stakloplastike i trebalo je da posluži kao varijanta druge generacije Corvette koja je predstavljena godinu kasnije – 1963. U potpunosti usvaja dizajn C2, uključujući podeljeno zadnje staklo inspirisano Bugattijem 57 SC. Naravno, jasna razlika je u dodatna dva sedišta.

Kao što je slučaj s mnogim konceptima, ni ovaj nikada nije dostigao proizvodnju. Saopštenje na društvenim mrežama nije pružilo nikakvo objašnjenje. Verovatno je reč o poslovnoj odluci tog vremena, i držanja jasnih pregrada među segmentima vozila, što danas više nije slučaj.

Izvor: Jutarnji.hr