fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Chevrolet Corvette prepolovljen u udesu, njegov motor se prodaje za 19.999 dolara

Ovaj Chevrolet C8 Corvette Stingray prepolovljen je u saobraćajki ali, osim toga što mu nedostaje čitav prednji deo, ostatak vozila prilično je očuvan. To je iskoristio AZ Cycle Parts da na Fejsbuku najavi prodaju preostalih delova automobila, od kojih je svakako najvredniji atmosferski 6.2-litarski LT2 V8 motor koji proizvodi skoro 500 konjskih snaga.

blank
Foto: AZ Cycle Parts/Facebook

Delovi su oglašeni na eBay-u, a motor se prodaje za 19.999 dolara. Kako se navodi, „prešao je“ svega 4.809 milja (oko 7.740 km).

U ponudi je i prenosni sistem sa slupanog automobila, za koji treba izdvojiti 7.499 dolara. U pitanju je 8-stepeni automatizovani menjač sa duplim kvačilom. Sačuvani deo konstrukcije, tzv „školjka“ kabine košta 6.999 dolara, a na prodaju je još desetak pojedinačnih elemenata automobila, uključujući vrata, zadnje točkove, kočnice, izduvni sistem, amortizere, retrovizore…

Podsećamo, novi Chevrolet C8 Corvette Stingray u Americi košta od 60.000 dolara, pa bi prodajom pomenutih elemenata automobila AZ Cycle Parts mogao da prikupi značajan deo pomenute sume.

Izvor: B92