fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Bugatti Veyrona na autoputu vozio 402,5 km/h

Radim Paser jedan je od vlasnika Bugatti Veyrona koji je na „stvarnom putu“ odlučio da isproba mogućnosti svog ljubimca.

blank
Foto: Screenshot Youtube

Kako bi bio siguran da mu policija neće sesti za vrat, svoj poduhvat je smestio u Nemačku, na deo autoputa na kojem ne postoje brzinska ograničenja.

Takođe, kako bi svoj poduhvat izveo, trebalo je da vodi računa o brojnim faktorima. Jedan od njih je i činjenica da na putu tada ne bi trebalo da bude drugih vozila koja će ga ometati. Tako je izabrao dan sa lepim vremenom koji je ujedno bio državni praznik.

Na problem je naišao tamo gde je najmanje očekivao.

Automobil je odbio da otključa „sportski“ način rada. Morao je da potraži pomoć u servisu, na kojem su odgonetnuli kako je automobil programiran da ne dozvoli maksimalan nivo vožnje, ukoliko je spoljna temperatura ispod ili iznad određene granice.

Na kraju je na delu od deset kilometra nekoliko puta pokušao, da bi postigao prvo 399 km/h, potom 400 km/h, te da bi u trećem pokušaju dostigao 402,5 km/h, odnosno 250 milja na sat, prenosi „Autopress.hr“. U videu ispod pogledajte kako je to izgledalo.

Izvor: Autopress.hr