fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Autopilot nije zakočio- Tesla Model 3 udario u prevrnuti kamion (VIDEO)

Tesla automobili opremljeni su naprednom funkcijom autonomne vožnje, ali izgleda da “Autopilot” još uvek ne može zameniti vozača. To je na teži način saznao vlasnik Tesla 3 automboila sa Tajvana. Njegov automobil se zaleteo u prevrnuti kamion na autoputu.

blank
Foto: PrintScreen- YouTube/ Drive Tesla Canada

Ovo je još jedan dokaz da su trenutni sistemi aktivne sigurnosti samo asistencija vozaču, odnosno da ih ne treba ostavljati da rade bez kontrole. Ništa više i ništa manje od toga. Na autoputuna Tajvanu jedan  vozač Tesla Modela 3, po vlastitom priznanju, uključio je takozvani Autopilot i prepustio upravljanje vozilu. No, sistem nije prepoznao da se na autoputu isprečio kamion. Sudar je bio neminovan, a sreća u nesreći je da vozač nije stradao.

Na snimku se vidi da je automobil, koji se kretao brzinom oko 110 km/h, počeo prekasno da koči, pedesetak metara pre nego što će udariti kamion i na mestu gde je na putu stajao vozač kamiona. To je samo jedna u nizu nezgoda sa uključenim Autopilotom. U svetu je već mnogo takvih slučajeva, a većina njih nije imala srećan završetak.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *