fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Automobili iz „Transformersa“ na prodaju za dva miliona dolara

Četiri legendarna automobila korišćena tokom snimanja franšize „Transformers“ su ponuđena na prodaju.

blank
Foto: klix.ba

Automobile prodaje salon Curated u Majamiju, a moguće ih je kupiti samo „u paketu“ po ceni od dva miliona dolara.

U kolekciji je Chevrolet Camaro, koji se pojavio u filmu „Transformers: Dark of the Moon“, a General Motors ga je specijalno pripremio za snimanje tako da automobil ima specijalne bočne retrovizore, prepoznatljivu prednju masku, veći spliter, kao i unikatni poklopac motora te zadnji spojler. Ovaj automobil je bio izložen na Međunarodnom sajmu automobila u Njujorku 2010. godine.

Mercedes-Benz SLS AMG je takođe korišćen na snimanju istog filma. Prethodno je pozajmljen od Mercedesovog PR odeljenja u SAD-u gde je služio kao press i izložbeno vozilo. Tokom snimanja filma ga je vozila Rosie Huntigton, a odlikuje ga specijalna unutrašnjost.

Treći automobil iz kolekcije je ekstremno modifikovani policijski Ford Mustang Barricade, koji je korišćen za snimanje filma „Transformers: The Last Knight“. Lakiran je u Deep Impact plavu boju i nosi unikatno policijsko „ruho“ u kombinaciji s funkcionalnim svetlima i unikatnim aerodinamičkim elementima.

Deo kolekcije je i Lamborghini Aventador iz 2014. godine, koji smo videli u filmu „Transformers: Age of Extinction“. Napravljen je specijalno za režisera „Transformersa“ Michaela Baya te je lakiran u Grigio Titans boju. Prešao je manje od 3.200 kilometara.

Sva četiri automobila se prodaju zajedno, a cena iznosi dva miliona dolara.

Izvor: Klix.ba