fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Automobil sa 300.000 km na satu – Da li je to otpad ili još uvek automobil?

Automobili sa 300.000 pređenih kilometara? Ova vrednost nadilazi psihološku barijeru zbog koje se većina modela sa ovakvom kilometražom teško prodaje – i sa pravom je tako!

blank
Foto: automobili.ba

Određeni modeli, koje je onako usputno rečeno najbolje izbegavati u širokom luku – svaki po 300.000 kilometara vrede gotovo koliko i gorivo u njihovom rezervoaru.

Što je model mlađi, kilometraža od 300.000 kilometara predstavlja veći rizik za njegov dalji rad.

Pre kupovine uvek razmislite odnosno dodajte količinu novca neophodnog za popravku, piše portal automobili.ba.

Da bi prodali automobil koji je neko vozio 300.000 kilometara, ipak morate malo uložiti. Trebali bi zameniti kožu volana, obojiti plastiku, ponekad zameniti komad pjne u stolici ili ubaciti presvlake ako su sedišta previše ishabana, kao i sve dobro oprati. Zatim vratiti kilometar sat za par desetina hiljada kilometara, a ponekad i pola i dolazimo na magičnu prodajnu pređenu kilometražu od 150.000 kilometara i u oglas upisati jednu od legendarnih izreka “u extra stanju”, “u odličnom stanju” i najlegendarniju “kao nov”. Nažalost, tehnički osvežen automobil već je dosta istrošen i nije baš pouzdan, a nakon relativno kratkog vremena sredstvo za ispiranje polako isparava i dolazi do “umornog” izgleda.

Ovde nema pravila, jer su nakon tako velike kilometraže svi najosnovniji i prirodno istrošeni delovi najmanje jednom zamenjeni ili popravljani. Najgora su oštećenja koje se ne mogu ukloniti bez pomoći stručnjaka. Jednostavno rečeno: u slučaju starog vozila, finansijski sigurniji automobil je benzinac u odnosu na dizelaše – osim ako se radi o dizelašu sa stvarnom kilometražom bez najskupljih kvarova. Nećete moći sami popraviti bosch pumpu ili elektrićkii upravljane brizgaljke, a popravke ovih delova obično koštaju ne stotine, već hiljade eura.

Određene modele je najbolje izbegavati u širokom luku, svaki sa 300.000 kilometara na satu vrede gotovo koliko i gorivo u njihovom rezervoaru. Uzmite stari 2,5 V6 dizel: obično pre nego što dostigne 300.000 kilometara dolazi do pucanja glave motora, kvara Bosch pumpe, pumpe za ulje ili stariji Audi A6 Allroad: postoje problemi sa pneumatskim ovešanjem zbog problema sa pogonom. Suprotno ovome: svaki stari Golf 1.6 sa lošijom opremom i 300.000 na satu je spreman za dalje izazove.

Osim izgleda karoserije, motornog prostora i šasije o automobilu možete puno saznati za vreme testne vožnje.

Ako se automobil čini kompaktnim, a motor i karoserija ne stvaraju sumnjive zvukove (slušajte svoj automobil– neobični zvukovi su često prvi znakovi ozbiljnih kvarova), pa nema razloga za trenutne troškove koji će ovakvu kupovinu učiniti besmislenom. Odlučite se za kupovinu ovakvog vozila.

Pre kupovine obavezno napravite listu i stavite na papir dodatne troškove koji dolaze na cenu vozila. Ako je cena odgovarajuća, to je u redu. Međutim ipak morate uzeti u obzir da je mnogo automobila sa 300.000 kilometara na satu pogodno samo za otpad.

Izvor: automobili.ba