fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Američka vlada će ovaj SUV platiti 3,6 miliona dolara

GM će u sledeće dve godine napraviti 10 Suburbana po narudžbini u sklopu razvojnog ugovora vrednog 36,4 miliona dolara. Oni će se proizvoditi za Diplomatsku sigurnosnu službu (DSS).

blank
Foto: GM

Ako vam 3,64 miliona dolara po Suburbanu zvuči malo previše, GM Defense kaže da ovi SUV-ovi zahtevaju novu i jedinstvenu šasiju na karoseriji koja je posebno dizajnirana da podrži povećane zahteve državnih vozila za većom nosivošću i većom težinom vozila. Naravno, svi će biti oklopljeni i nosiće naoružanje, piše Revija HAK.

– Oduševljeni smo razvojem potpuno integrisanog, namenski napravljenog HD Suburbana u partnerstvu s američkim State Departmentom – rekao je Steve duMont, predsednik GM Defensea.

Nakon završetka prvih deset primeraka odeljenje očekuje da će uslediti još jedan ugovor prema kojem će proizvesti otprilike 200 HD Suburbana godišnje tokom devet godina, počevši od maja 2023. godine.

Iako GM Defense nije jasno razjasnio način pogona, Bajdenova administracija je rekla da se ulaže u elektrifikaciju savezne flote. Biće zanimljivo videti da li će to uključivati i ova vozila jer GM Defense je razvio i električna te vodonikova vozila.

Izvor: Revijahak.hr