fbpx

Zanimljivosti o automobilima

Ako primetite plastičnu bocu zaglavljenu kod točka, u opasnosti ste (VIDEO)

Ponekad je samo jedan trenutak nepažnje dovoljan da budete opljačkani, pa čak i da ostanete bez automobila. Jedna od novijih metoda krađe automobila je zaista inovativna, a uključuje pretpostavku dobro ustaljenog obrasca ponašanja karakterističnog za većinu vozača.

blank
Foto: Screenshot YouTube

Lopovi znaju da će većina vozača, koja nakon startovanja motora i pokretanja vozila detektuje čudne zvukove i vibracije iz automobila, reagovati naglo. To će znači hitno zaustavljanje i vizuelnu kontrolu vozila. Pritom u žurbi gotovo nito ne gasi motor, a još manje njih vadi ključ iz kontakt brave.

I upravo tu se stvara prilika koju će iskusni lopovi znati veoma dobro da iskoriste. Dok vi gledate oko motora šta to genereriše zvuk, lopov će uleteti u automobil, ubaciti u brzinu i nestati s automobilom ispred očiju vozača, piše Index.hr.

Ova metoda krađe je postala izuzetno popularna u Americi, a sada se prelila i na naš kontinent, piše Autoportal.

Naravno, kako biste sprečili ovakav tip krađe, potrebno je učiniti sledeće. Prvo i osnovno pravilo je da i pri najkraćem izlasku iz automobila ugasite motor, automobil zakočite menjačem i parkirnom kočnicom i uzmete ključ. Ako ga zaključate, tim bolje.

Pre ulaska u automobil i pokretanja motora pametno je pregledati automobil sa svih strana.

Ako vidite plastičnu bocu zaglavljenu između točka i blatobrana, pripazite jer vas kradljivac upravo posmatra. Na vama je da li ćete iskoristiti malu prednost ili ćete lov na lopova prepustiti organima reda.

Izvor: Index.hr