fbpx

Zanimljivosti o automobilima

7 najčešćih grešaka vozača- Proverite imate li ih i vi na savesti

Lenjost, nedostatak vremena, traženje uštede po svaku cenu, loše navike, nedostatak znanja, to su razlozi grešaka koje vozači najčešće čine. Proverite imate li ih i vi na savesti i ako imate, šta nameravate učiniti da ih popravite.

blank
Foto: nissanec.co.za

Novi automobili postaju sve jednostavniji za upotrebu (naravno, za vozače, ali sigurno ne i za mehaničare), a sve ređe zahtevaju redovne posete servisu. Pored ovoga, automobil, za razliku od nekadašnjeg, više nije životni saputnik, pa nas nije toliko briga za to kako rade naši automobili. Stoga, često potpuno nesvesno, radimo greške koje nas dugoročno mogu koštati puno novca.

1. Preskakanje servisnih interval

Budući da prema uputstvima proizvođača može proći i do 30 000 kilometara od promene do promene ulja mnogi vozači veruju da su konstruktori morali ostaviti određenu sigurnosnu rezervu i produžiti servisne intervale za još nekoliko hiljada kilometara. Ovo je greška! Standardni servisni intervali obično se definišu ne samo vrlo optimistično, već i uzimajući u obzir optimalne radne uslove automobila. U slučaju veće kilometraže ili intenzivne upotrebe, intervale zamene ulja treba čak i skratiti, što je intenzivnije iskorišćavanje? Ovde ne govorimo samo o vožnji u teškim uslovima ili vuči teških prikolica, već  i o vožnji na kratkim udaljenostima u gradskom saobraćaju.

Sve više novih automobila ima sisteme koji nadziru i neke parametre kvaliteta ulja i načina vožnje. Na temelju tih podataka kontrolor određuje kada automobil treba ići u servis na zamenu ulja. Dobro je znati da kontrolor motora sprema podatke o tome koliko dugo vozač može odložiti posetu servisu. Sve češće takve informacije automobil u stvarnom vremenu šalje direktno proizvođaču. Takvi su podaci izvrstan argument za proizvođača, u slučaju bilo kakvih zahteva vezanih za garanciju.

2. Ušteda na potrošnom materijalu

Nema sumnje da su proizvođački intervali servisa mnogih novih automobila vrlo optimistični. Međutim, dobro je znati i da su definisani pod pretpostavkom da će automobil koristiti potrošni materijal najvišeg kvaliteta. U praksi se često dogodi da vozač želi koristiti produžene servisne intervale, jer je to jeftinije i prikladnije, a sa druge strane ne želi preplatiti visokokvalitetne filtere ili ulja. U međuvremenu, često se dogodi da jeftiniji filter, iako na prvi pogled izgleda gotovo isto kao onaj skuplji, razlikuje upravo po tome što u sebi ima manje filtrirajućeg materijala, pa umesto 30 hiljada kilometara, njegove pore biće ispunjeno prljavštinom već nakon polovine ove udaljenosti.

Većina filtera je naravno zaštićena tako da začepljenje filterskog papira ne zaustavi cirkulaciju ulja u sistemu. Zaštićen je posebnim ventilom. Međutim, problem je što ulje tada cirkuliše oko motora zaobilazeći filter, noseći sa sobom metalne opiljke i druge prljavštine.

3. Vožnja na rezervi

Vožnja na rezervi česta je navika, posebno među vozačima automobila opremljenih plinskim instalacijama. Zašto je ovo loša ideja? Pre svega, na ovaj način nepotrebno “prokuvavamo” gorivo. Kada motor radi, samo mali deo goriva koje pumpa pumpa zapravo odlazi u cilindre, većina se vraća u rezeroar, ali se značajno zagreva na putu. Ako u rezervoaru ima puno goriva, nema problema, ali kada ostane samo malo goriva, temperatura postaje stvarno visoka, što nije dobro za gorivo ili sistem napajanja, a može ometati i rad motora. Ostali problemi: i pumpa za gorivo i mlaznice podmazuju se i hlade gorivom. Ako pumpa usisava vazduh makar i povremeno, ovi skupi delovi stvarno mogu patiti.

4. Prenizak pritisak u gumama

Premalo naduvane gume povećavaju otpor kotrljanja, što povećava potrošnju goriva. Automobil vozi lošije, ali potencijalni problemi se tu ne završavaju. Ako je pritisak prenizak, temperatura guma tokom vožnje raste do te mere da ne samo da im skraćuje vek trajanja, već čak može uzrokovati ljuštenje gaznog sloja sa gume. Nakon samo 20 minuta brze vožnje na premalo napuduvanim gumama, njihova temperatura može doseći 120 Celzijevih stepeni. Stručnjaci pretpostavljaju da se gume sa pritiskom nižim za 0,4 bara od preporučenog troše za 30% brže. Mekana, premalo naduvana guma takođe je osjetljivija na oštećenja i manje štiti uglove od oštećenja. Pažnja! Problem se odnosi i na nove automobile opremljene jednostavnim sistemima za nadzor pritiska u gumama.

5. Vožnja pri preniskom broju okretaja

Šta je štedljiva vožnja? Za mnoge vozače radi se o što bržem prebacivanju najvišeg stepena prenosa kako bi motor održavao najmanju moguću brzinu. Čini se da moderni motori to podnose bez puno protesta, jer ih je puno teže naterati da se tresu zbog niskog broja okretaja. Međutim, to su često samo pojave – ne osećate drhtaj, jer ga obično potiskuje dvodelni plivajući zamajac. Nažalost, kao rezultat česte, preterano male brzine vožnje, “plivajući zamajac” je izložen takvim opterećenjima sa kojima se dugoročno ne može nositi. Takođe, dobro je znati da je ubrzanje u visokom stepenu prenosa iz niskih okretaja nešto što opterećuje sistem radilica-klip, a motor se brže troši nego zbog dinamičnije vožnje.

6. Zadržavanje noge na kvačilu duže vreme

Trkate se od semafora do semafora, zaustavljate se, ili želite biti spremni odmah za polazak kada se  ponovno upali zeleno. Šta radite u ovoj situaciji? Držite li svoj automobil u brzini sa pritisnutom papučicom kvačila? Ako vam se to često događa, nemojte se iznenaditi ako nakon nekog vremena čujete kako potisni ležaj kvačila proizvodi zvuk ili kvačilo počne pucati. Sami ste krivi! Zaustavite se, ubacite u neutralni položaj, skinite nogu sa kvačila, i stavite je na kočnicu! Osim ako nemate automobil sa automatskim mjenjačem – u ovom slučaju samo držite nogu na kočnici, jer ovde je prebacivanje u “N” besmisleno.

7. Držite ruku tokom vožnje na ručici menjača

To je refleks kog se zaista teško rešiti, jer u mnogim automobilima, nakon što zauzmu ugodan položaj za volanom, desna ruka gotovo automatski prelazi na ručicu menjača. Ovde je često ugodnije držati nego na upravljaču. Ali stalno držanje ruke na ručici menjača ozbiljna jeogreška iz najmanje dva razloga. Pre svega, držanje volana samo jednom – i levom rukom ograničava kontrolu nad automobilom. Drugo, čak i lagani pritisak ruke na ručicu uzrokuje značajno opterećenje komponenata menjača zbog sistema poluga – uključujući selektor, sinhronizatore. Ruke na volan!

Izvor: Automobili.ba