fbpx

Zanimljivosti o automobilima

3D kontrolna tabla na automobilima od 2022. godine

Nemački proizvođač Continental napravio je saradnju sa startapom iz San Franciska koji se bavi razvojem displej tehnologije kako bi napravio inovativnu 3D kontrolnu tablu u automobilima koja se može koristiti i bez specijalnih naočara.

blank
Izvor: https://www.businessinsider.com

To je sve moguće uz pomoć “difrakcijske” tehnologije pozadinskog svetla, kako to zovu u toj Nemačkoj kompaniji. Ta tehnologija će omogućiti da se podaci sa kontrolne table vide čak i ako svetlo bije direktno u nju.

Kreacija kontrolne table iz budućnosti prati trend autonomne vožnje, koji omogućava vozačima da u potpunosti skrenu pažnju sa puta. U budućnosti, kada automobili budu u potpunosti autonomni, proizvođač navodi da će displeji nuditi mnogo više aktivnosti koje trenutno ne može zbog smanjene bezbednosti vozača. Kao primeri navode se video pozivi, igre, internet i korišćenje društvenih mreža, kao i gledanje televizije.

Pored praktične primene, kontrolna tabla će pozdravljate pridošle saputnike, a moći će da je vide i oni koji sede pozadi. Očekuje se da ova kontrolna tabla radi u 4K rezoluciji displeja.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *